Set na 400+
Ostatnio mialem opcje kupna silnika z Rs4 za 3500€ z dosc mocno strzelonej tylem i bokiem Rs. Wiec raczej nie po jakiejs specjalnej promocji ale byl by 2 silnik w zapasie. Pytalem tu czy byl by sens zrobic przeszczep czy lepiej zainwestowac w zdrowy silnik i odp byly aby inwestowac. 10tys to nie malo jak za same turbawki ale wole poczekac miesiac dluzej i miec to nowe. Takpo prostu mam:) robie to dla siebie:)
dlatego mówili że inwestować bo mowiłeś ze na nówkach będziesz składał wiec to chyba oczywiste ze jak masz zdrowy swój silnik i dołożysz mu nowe turbawki,pompe,wtryski to gorszy nie będzie a wręcz przeciwnie....a jak kupisz taki używany z rs4 to dziś jest pięknie i fajnie a za 3 miechy nie wiesz jak będzie
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Jesli chcesz mam do sprzedania swoj silnik z RS4 , przelot 90kkm, turbiny idealne , silnik idealny , caly komplet do swapa, cena nieniska bo chce 15 tys za calosc. Odliczajac twoj silnik ktory sprzeda sie to wychodzi tanio . masz do tego silnik rs4 ori z dolotami itp. Sprzeglo , wtryski , ecu , przeplywka itd itp wszystko jest.
Jak sie uprzesz typowo na nowke itp wyjdzie Ci 20 k miekko, moja opcja z 12 :) Wkladasz silnik i smigasz nic nie robisz , nie stroisz itp.
Przemysl to sobie :) Jak cos zapraszam zmierzysz sobie kompresje , obejrzysz turbiny itp. Wyjalem z bialasa przed sprzedaniem i wlozylem zwykle 2,7T bo tego mi bylo szkoda ,trzymalem do A5 ale zmienila mi sie na nie calkowicie koncepcja :)
Oczywiscie dostalbys jakas gwarancje rozruchowa itp dodatkowo moge bo zamontowac
Jak sie uprzesz typowo na nowke itp wyjdzie Ci 20 k miekko, moja opcja z 12 :) Wkladasz silnik i smigasz nic nie robisz , nie stroisz itp.
Przemysl to sobie :) Jak cos zapraszam zmierzysz sobie kompresje , obejrzysz turbiny itp. Wyjalem z bialasa przed sprzedaniem i wlozylem zwykle 2,7T bo tego mi bylo szkoda ,trzymalem do A5 ale zmienila mi sie na nie calkowicie koncepcja :)
Oczywiscie dostalbys jakas gwarancje rozruchowa itp dodatkowo moge bo zamontowac

Dzieki za propozycje:) ostatnio tu tez zadawalem Pytanie odnosnie przekladki wlasnie samego silnika z Rs4 bo mialem opcje wziasc za 3,5€ z dosc mocno strzelonej tylna prawa strona Rs z nalotem 112tkm. Ale po kilku odpowiedziach i przemysleniach jednak inwestuje w zdrowy motor i w nowe podzespoly mimo ze duzo wiecej wyjdzie to jednak robie to dla Siebie.nosb pisze:Jesli chcesz mam do sprzedania swoj silnik z RS4 , przelot 90kkm, turbiny idealne , silnik idealny , caly komplet do swapa, cena nieniska bo chce 15 tys za calosc. Odliczajac twoj silnik ktory sprzeda sie to wychodzi tanio . masz do tego silnik rs4 ori z dolotami itp. Sprzeglo , wtryski , ecu , przeplywka itd itp wszystko jest.
Co do A5 to cos obilo mi sie o uszy...;) tylko Adama musisz ladnie tam poprosic aby ci to odpalil jak by przeszczep wyszedl...:) powodzonka i jeszcze raz dziekowa za oferte:)
Szkoda Ci było sprzedać mi z silnikiem a teraz za bezcen chcesz oddać, zapametam sobie ! 
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
Nosb nie wiem jaki stan byl/jest Twojego silnika i dlatego nie bede pisal czy jest lepszy czy gorszy i Ty rowniez tego nie wiesz wiec nie wyciagaj opini z nikad... Silnik sie posklada, wyhamuje i zobaczymy co wyjdzie wtedy bedziesz mogl cos na ten temat napisac.nosb pisze:
Jachyr zaluj nie wierze ze masz w lepszym stanie twoj niz moj ;) A jak policzysz sobie ssacy , Y , doloty itd itp to naprawde dolozysz dyche ale twoja kasa :)
Aw69 wlasnie dostalem propozycje kupna chyba tych o ktorych mowisz ale poluje na pierdziawki od Rs6 jak mam wydac i tak nie male $ to wole troche dolozyc i miec zapas. Posmiga sie troche i sie zachce zrobic 500+ to nie bede znowu szukac nowych..aw69 pisze:jak jestes zainteresowany wiem kto ma do sprzedania nówki nówki K04 z RS4.