Kupno S4 i jego błędy...

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Koralgol

Post autor: Koralgol »

Dzięki za zainteresowanie i pomoc :!:
Nie jest to żadna tajemnica, ale tak jak mówie ogłoszenia już nie mogę odnaleźć, a zdjęć żadnych nie posiadam... Trochę sie uparłem właśnie ze względu na cene auta, która jest niska ze względu na stan lakieru + wgniecione drzwi kierowcy + przytarty zderzak przód i środek zaniedbany (głównie trzeba go wyprać) i wstawić całe nagłośnienie, bo brak...
Tarcze i klocki są nowe, a zwieszenie bez luzów w dobrym stanie.
Przez to, że samochód jest w niższej cenie to będę w stanie na spokojnie włożyć w niego 3-4tys zł jeżeli chodzi o mechanikę, a stronę wizualną zrobię sobie na spokojnie ;-)
Zależy mi na okazyjnej cenie ze względu na stan wizualny, a nie bo silnik jest śmietnik. Zrobienie rozrządu + wymiana jakiś czujników itp to przecież standard w każdym egzemplarzu ? ;-)
asi

Post autor: asi »

to ile ma kosztowac taka okazja? bo ja Ci powiem, ze dla mnie takie auto nie jest warte wiecej niz 10 kola. i mowie to bez przekory. za tyle kupilem swoje s4 granatowe. ale ono bylo poliftowe i nie mialo bardzo ladne wnetrze. dla mnie to o czym Ty piszesz to smieciuch na maksa i to przedliftowy...
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

standard to pojęcie względne ;-)
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Dokladnie standart to pojecie wzgledne. Pytanie jeszcze jak dlugo to auto stalo. Bo ze teraz luzow w zawieszeniu nie ma to nieznaczy ze jak zacznie pracowac bedzie wszystko ok. Wymiana samych olejow w tym aucie to okolo 1tys zl bynajmniej mnie tyle wyszly wszystkie oleje. Co do 4 tys w mechanice mozebyc ciezko. Policz sobie wszystko dobrze. Bo zrobienie porzadnego programu to nastepny tysiak. Kwestia w jakim stanie sa tez turbiny. Mowisz ze blacha tez slaba zrobienie jej nawet samemu to tez czas i pieniadze. Jezeli cena jest taka naprawde super to tak bo jesli wiecej niz 10tys to naprawde szkoda czasu i pracy.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Rozejrzyj sie za autem ze Szwajcarii. Lepiej kupic lekko uderzone, ktore jezdzilo do konca i jest sprawne, niz jakiegos strucla z Polski, ktory stal i nie wiadomo przez jakiego rzeznika byl wczesniej serwisowany.

Stare S4 z CH przyjezdzaja w tym momencie za naprawde psie pieniadze...
ODPOWIEDZ