Jaki przyrost po wycięciu Prekatów
Jaki przyrost po wycięciu Prekatów
Jak w temacie. Czy gdy wytnę prekaty wraz z katami głównymi odczuję różnicę?

mój coś zamulał okazało się że katy były zapchane. Wydech seria, katy wywaliłem, a w miejsce tego wspawana rur… Teraz jest żwawszy trochę i lepiej się wkręca. Prekaty zostawiłem.Bucik pisze:całości nie wrzucę na 2,5 cala bo dzień w dzień robię po 50km więc uszy by mi odpadły, a poza tym wszyscy by się domyślali co jest pod maską a tak każdy nowo zapoznany znajomy z uśmiechem na twarzy pyta się czy to 2,5 TDI :D
ja tam wkręcam wszystkim że 1.9 tdi.

do łatwiejszego dostępu prekatów trzeba zdemontować dpBucik pisze:Powiedział ze prekatów mi nie usunie bo niby nie da rady i ze tam są sondy podłączone i po prostu nie da rady.
na wyjętych sondach niech rozetnie pre katy i katy.. i wyrzuci środek.. a sondy włoży z powrotem.. ( nie powinno być problemów, jeśli wywali błędy na kompie to trzeba oszukać sondy)
ps. po takim zabiegu raczej nie poczujesz różnicy w mocy..
 ...., a jeśli poczujesz to się ciesz
 ...., a jeśli poczujesz to się ciesz  ,...
,... ...nie wiem co to za mechanik.. ale jak mówi, że nie da rady tak zrobić to proponowałbym zmienić mechanika bo narobisz sobie tylko problemów skoro taka operacja przerasta jego możliwości oraz wiedzę

a po co chcesz się dostawać do katalizatora do środka? przeciez go wycinasz w całości i stawiasz rure. chciałeś obudowe zostawić?? przecież to by chodziło gorzej niż poldekcovall pisze:...ale obudowę katalizatora i tak musisz wyciąć jak się do niego dostaniesz? będziesz walił młotem i liczył na to że się pokruszy i wypadnie w kawałkach?buba pisze:Rozcinac nie trzeba.