Zalezy kto jakie ma potrzeby,nie mam zamiaru wkladac nic wiecej do auta bo wiem jak to sie konczy lub zaczyna.Chce ja w takim stanie zostawic jaka jest.Najwazniejsze to igla igla i jeszcze raz igla. Ma byc w swietnym stanie przez lata i to jest priorytet dla mnie.
arek pisze:Dalej jedzie jak seria jedna wielka ściema. A JAK SIĘ PODJEŁEM GO WYSTROIĆ TO TRZEBA BYŁO MI GO DAĆ SKOŃCZYĆ.
Arek sciemy nie ma zadnej,pojechalem do GTO oblukal program wywalil stary i zestroil od nowa po swojemu ,jesli seria by tak jezdzila jak teraz moje auto to nie robil bym nic. To co jechalo a jedzie to jak niebo a ziemia.6h walki Krzyska zaowocowalo max osiagami ktore moze wygenerowac ten silnik w bezpiecznym zestawieniu.Moze pojedziemy na Hamownie i to sprawdzimy ?? Ja jak najbardziej . Polaczenie twojej wiedzy mechanicznej i wiedzy Krzyska zaowocowaly moim zadowoleniem.To chyba najwazniejsze???
Ps.Ty miales tylko zrobic mechanike i wywiazales sie na medal.Wiesz jaki byl temat co do strojenia.Mam nadzieje ze temat zakonczony.
Ostatnio zmieniony 2012-10-14, 09:38 przez Papol, łącznie zmieniany 2 razy.
Papol pisze:Tak czy siak musze uzupelnic jeszcze kilka niedogodnien ktore wynikly po modyfikacji auta
Chlodnica oleju - Juz zaklepana u LCQ (czeka na przelew)
Hamulce a dokladnie zaciski 4-y tloczki , nowe tarcze nawiercane i klocki.Mam nadzieje ze juz niebawem cos znajde.
dawaj 6 tłoków
Mam dylemat bo chcialem zimowki zostawic w 16stce a tak bedzie trzeba kola zamieniac na 17scie a to znowu koszta i to niepotrzebne.Zobacze jeszcze ale chyba zdecyduje sie na zestaw 330 od SID-a
Wiem dlatego bedzie trzeba kola na zime zmienic na 17scie co poczac.Wiem juz ze wpadnie tarcza 330 na 6tloczki zaciski,juz wsio mam obcykane..
Dzieki :Sid ,Asi ,Buba