Tak żadna z Waszych nie kręci :-)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Papol pisze:
covall pisze:
Papol pisze:Kurna moja krecilem na asfalcie tego lata na skrzyzowaniu w Ustroniu morskim na wyjezdzie na sianozety . Kupa dymu i zona nawet sie usmiechnela. :mrgreen:
..a mówiłeś, że auto będzie tylko do kościoła :mrgreen:
No bo tak jest,ale trzeba czasem przepalic ;-)
sam sobie zaprzeczasz ziom ;)

ajax pisze:
aw69 pisze:który kręcił kiedyś bączki swoim ? przyznać się. Ja wam powiem ze przy takim kręceniu jak ten koles z filmiku odstawia wyrywa dupe z fotela. na seryjnym stołku bez pasów wyjebało by go z fotela kierowcy. Przeciążenia muszą być okrutne
Troche sie pobawilem, kosztowalo to wymiane dyferencjalu i przegubu :)

Samochod, do ktorego przeslales linki ma seryjny naped? Nie chodzi mi o wzmocnienia, lecz o szpery - masz moze gdzies link do projektu?
http://www.speedhunters.com/2012/07/you ... -one-audi/

s4 2.7biturbo gearbox, welded center diffrential, gripper front LSD, axles, S2 rear differential, center driveshaft
aw69

Post autor: aw69 »

skrzynia 2,7 biturbo, zaspawany centralny dyfer :), przednia szpera, półosie, wał, tylny dyfer z Audi S2

[ Dodano: 2012-09-27, 00:53 ]
wiec z tych kosztownych to tylko przednia szpera :) wiec bez tragedi
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

kurde wszyscy na duże moce rezają 2.2

ciekawe od jakiego klekota jest dół w tym silniku
ajax
Post autor: ajax »

aw69 pisze:skrzynia 2,7 biturbo, zaspawany centralny dyfer :), przednia szpera, półosie, wał, tylny dyfer z Audi S2

[ Dodano: 2012-09-27, 00:53 ]
wiec z tych kosztownych to tylko przednia szpera :) wiec bez tragedi
Kiedys mocno zastanawialem sie nad szperowaniem tego ukladu, wyczytalem, ze dwie szpere torsenowe Quaife powinny robic robote, jednak wydatek byl zbyt duzy, zeby opierac sie na domyslach z netu. Jezdzil ktos z Was tak zaszperowanym napedem Audi? Bo niedlugo znowu bede mial podobne dylematy :P

Zespawany centralny dyfer - nie rozumiem tego pojecia, bo tutaj za centralny dyfer robi torsen ze skrzyni 2,7? Czy mamy na mysli tylny dyferencjal z Audi S2?
Rapix

Post autor: Rapix »

buba pisze:Tylko Wy to macie troche inne moce więc możecie się bawić w takie rzeczy :-(
Twojej mocy wystarczy ;) Nie wiem jak na suchym asfalcie ale na mokrym na pewno !
aw69

No wlasnie nie wiem....jakos dziwnie i chaotycznie to opisane
Obrazek
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

LCQ pisze:
Papol pisze:
covall pisze:
Papol pisze:Kurna moja krecilem na asfalcie tego lata na skrzyzowaniu w Ustroniu morskim na wyjezdzie na sianozety . Kupa dymu i zona nawet sie usmiechnela. :mrgreen:
..a mówiłeś, że auto będzie tylko do kościoła :mrgreen:
No bo tak jest,ale trzeba czasem przepalic ;-)
sam sobie zaprzeczasz ziom ;)

ajax pisze:
aw69 pisze:który kręcił kiedyś bączki swoim ? przyznać się. Ja wam powiem ze przy takim kręceniu jak ten koles z filmiku odstawia wyrywa dupe z fotela. na seryjnym stołku bez pasów wyjebało by go z fotela kierowcy. Przeciążenia muszą być okrutne
Troche sie pobawilem, kosztowalo to wymiane dyferencjalu i przegubu :)

Samochod, do ktorego przeslales linki ma seryjny naped? Nie chodzi mi o wzmocnienia, lecz o szpery - masz moze gdzies link do projektu?
http://www.speedhunters.com/2012/07/you ... -one-audi/

s4 2.7biturbo gearbox, welded center diffrential, gripper front LSD, axles, S2 rear differential, center driveshaft
Nie kumam co ma jedno z 2gim???? Znaczy co mam 100KM/h nie przekraczac bo dbam o auto???? Czy zakrecic baczka ??? :shock: bez przesady, tez czasem lubie sie pobawic z umiarem.
PS. Bylo delikatnie mokro bo na suchym nie mial bym odwagi z obawy o auto i obciazenia napedu.
1kowal1

Post autor: 1kowal1 »

na mokrym i pełno dymu?? ;-)
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: papol musisz pokazać to na forum ;-)
Awatar użytkownika
Papol

No jak zwykle wszyscy wiedza najlepiej i lekko mokro nie wiedza co to znaczy to wytlumacze (zimny asfalt lekko wilgotny po poranym delikatnym opadzie ,co do dymu musial sie uniesc jesli wystapilo tarcie miedzy opona a asfaltem,moze przesadzone ze pelno , powiedzmy byl dym nie ma opcji inaczej ) Tutaj trzeba dobrze pomyslec zeby cos napisac bo zaraz panowie lapiecie kazdy szczegol i zaraz jest docinka.Napewno znowu cos znajdziecie zeby dokazac to napisze : Bylo krecone,byl dymek,byla frajda,auto dalej bedzie zadbane i dbane. :-P

Bylo pytane czy ktos krecil wiec odpisalem,ale nieee trzeba sie doje....c. :mrgreen:
Awatar użytkownika
buba

powątpiewam w oświadczenie iż w wyniku tarcia na mokrym pojawił się dym. to tak jak na filmach amerykańskich gdzie na piasku hamują z piskiem opon
sportmile

Post autor: sportmile »

ja swoja eska krecilem sie wkolko tak az sie malo nie pozygalem . Raz nawet sprobowalem zapiac 2 ale kisnie . Suchy asfalt/beton podczas krecenia teledysku dla pezeta.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
Papol

buba pisze:powątpiewam w oświadczenie iż w wyniku tarcia na mokrym pojawił się dym. to tak jak na filmach amerykańskich gdzie na piasku hamują z piskiem opon
No i to jest to jak pisalem wyzej ze i tak jest powod zeby sie doj..... Juz niedlugo kazdy na forum bedzie musial poprzec swoja wypowiedz filmem , zdjeciem i szczegulowym opisem dnia i momentu.Jak w rosji gdzie jezdza z kamerami w autach zeby udowodnic wykroczenie. :mrgreen: . Z mojej strony to tyle bo czuje sie jak dziecko u dyrektora na dywaniku.
Awatar użytkownika
buba

SportAudi RS/S/Forum Strona Główna » To i owo » Na wesoło » Tak żadna z Waszych nie kręci :-)

a wiesz co to poczucie humoru? chyba troche za bardzo jesteś przejęty swoim samochodem i nie wyczuwasz pewnych podtekstów zawartych w wypowiedziach innych ;-) chill out bo żyłka pierdząca pęknie :mrgreen:
aw69

ODPOWIEDZ