S4 problem z uruchomieniem i dziwne bledy silnika
S4 problem z uruchomieniem i dziwne bledy silnika
Probuja uruchomic dzis eske spotkalo mnie rozczarowanie, zapalajac silnik niechccial zalapac , po chwili udalo sie uruchomic ale zaczal strasznie szarpac, przerywac i strzelac w wydech, po chwili zapalila sie kontrolka EPC i przestal reagowac na pedal gazu po czym zgasl, kolejne odpalania tak samo , wkreca sie max do 3 tys i gasnie.... po podpieciu Vag-a pokazaly sie 2 bledy
17965- przekroczone cisnienie doladowania
17743- Kontrola momentu obrotowego silnika - limit osiągnięty
Po skasowaniu bledy wracaja po odpaleniu
Czy ktos kojarzy cos takiego ????
17965- przekroczone cisnienie doladowania
17743- Kontrola momentu obrotowego silnika - limit osiągnięty
Po skasowaniu bledy wracaja po odpaleniu
Czy ktos kojarzy cos takiego ????
słabo znam troubleshooting Audi S4, bo... do tej pory nie miałem absolutnie żadnych problemów z silnikiem/osprzętem w wozonie (cieszy mnie to bardzo!), niemniej podobne odjawy kiedyś w innym doładownym wozie wskazywały na uszkodzony czujnik położenia walu tzn. czujnik Halla. Nie znam kodów błedów Audi, sprzwdź w jakimś FAQ, może znajdziesz jakaś wskazówkę.
Jak swieca padnie to jest inaczej bo mialem tak kiedys, on poprostu wogule niechce sie wkrecic na obroty , prycha kicha, a jak zapali kontrolke EPC to zaczyna rowniotko na 800 obrotach chcodzic tylko wtedy nie reaguje na pedal gazu
Zastanawia mnie ten blad 17743 z tym momentem obrotowym bo niegdzie nie moge nic znalesc na ten temat
Zastanawia mnie ten blad 17743 z tym momentem obrotowym bo niegdzie nie moge nic znalesc na ten temat
Z ust mi wyjales jak przeczytalem objawy... U mnie padla - wywalal blad ale jakos jezdzilo auto ... Zakupilem uzywana od znajomego ... Autko smigalo ale nie mialo mocy az po tygodniu objaw jak u Ciebie ... Bez bledu na vagu. Cos mnie tknelo i ja odpialem i problem ustapil... Musze kupic kolejna ( na razie testuje przpelywe flyera
)a za zakupiona od znajomego przeplywke kasy nie odzyskalem :) 
Masz moze stozek ? Nie masz tez nic do stracenia to wymyj porzadnie ta stara w np benzynce ekstrakcyjne moze ozyje :)
Masz moze stozek ? Nie masz tez nic do stracenia to wymyj porzadnie ta stara w np benzynce ekstrakcyjne moze ozyje :)

No coz wiec kapota. Nie wiem ile nowa ale chyba cos kolo 450 zl ( ja na razie poszukam uzywanej a jak bedzie lipa kupie nowa ) . BTW : sam wklad wystepuje w sporej ilosci aut vag z rocznikow ~99 . Np wolnassacy passat czy a3 1,8 , 2,3 , octavie itp... Wiec na rynku wtornym nie tak ciezko o uzywane :)