Chłodzenie turbin
Chłodzenie turbin
Może i błahe pytanie ale chciał bym wiedzieć ile czasu powinno sie chłodzić turbiny? 30-40 sekund wystarcza? I pytanie czy warto inwestować w Turbo Timer? pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 2012-08-20, 19:39 przez Jachyr, łącznie zmieniany 1 raz.

Jesli masz w sobie systematycznosc to nie trzeba turbo timera. Ja zawsze schladzam dlatego nie trzeba mi TT.

Ostatnio zmieniony 2012-08-19, 11:06 przez Papol, łącznie zmieniany 1 raz.

Z systematycznoscia nie mam problemow i jezeli wiem ze musze to tak tez za kazdym razem robie:) Juz w poprzednich autach(diesle) myslalem o turbo i za kazdym razem dawalem im 30-40s czasami ponad min. Tylko nie wiem czy to wystarczajacy czas? Turbo timerami nie bede zawracal sobie glowy w takim razie.

Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
Jakoś można to obejść, ale to nie takie hop siup.
Miałem TT w S4, teraz mam w RS-ie i ni kuta nie używam.
mam u siebie TT i po zgaszeniu nie otwierają mi centralnego
Gdzieś na A4 klub jest patent jak obejść otwieranie sie drzwi po zgasnieciu silnika, ale z tego co pamietam sporo pierdolenia.LCQ pisze:Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
Jak masz to u siebie rozwiązane?
nie napisze Ci dokładnie, bo już kupiłem Skę z TT, jak będę miał chwilę to zerknę do instalacjiNorbi pisze:Gdzieś na A4 klub jest patent jak obejść otwieranie sie drzwi po zgasnieciu silnika, ale z tego co pamietam sporo pierdolenia.LCQ pisze:Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
Jak masz to u siebie rozwiązane?
tu jest opisane jak podłączyć żeby wszystko działało jak należy.Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
viewtopic.php?t=491&postdays=0&postorder=asc&start=0
A ogarnąłeś temat tego oświetlenia?edi_nt pisze:tu jest opisane jak podłączyć żeby wszystko działało jak należy.Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
w sumie to mi to nie przeszkadza że dłuzej świeci.Norbi pisze:A ogarnąłeś temat tego oświetlenia?edi_nt pisze:tu jest opisane jak podłączyć żeby wszystko działało jak należy.Norbi pisze:Tylko w naszych autkach Turbotimery po zgaszeniu silnika otwierają centralny zamek i tak czy inaczej trzeba być obok zeby potem zamknąć samochod. Tak więc jest to do dupy rozwiazanie.
A co do przydatności, to ja powiem że jestem mega zadowolony z tego gadżetu. Czasem się człowiek spieszy, a tu trzeba czekać dwie minuty w aucie...
A na lachonach to bajery tym nie zrobisz, bo przeważnie patrzą na Ciebie jak na głupka że nie zgasiłeś auta i poszedłeś...:)

? czy po prostu kabelkologia na innym poziomie hehe ?
 ? czy po prostu kabelkologia na innym poziomie hehe ?