S4 2,7 LPG K04 :)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

aw69

Post autor: aw69 »

ale zrozum ze niema takiej jebanej opcji zeby ci 4 napedowe auto o mocy "423" km slizgalo sie na rolkach. Pomiar na maha wykonany ze zbyt malym obciazeniem i hujowo dopięty do rolek skutkuje wlasnie czyms takim.
Dla przykladu dodam ze jakby witek stroil wszystkie s4 z pomiarem po 15 sekund to by wszystkie s4 ktore maja 400+ mialy by 500 - 500 +
Awatar użytkownika
Z0_RS2

Post autor: Z0_RS2 »

RADEK1985 pisze:Mastersy w wawie maja dobrą hamowanie :)
A co ta jest zła ??
aw69 pisze:ale zrozum ze niema takiej jebanej opcji zeby ci 4 napedowe auto o mocy "423" km slizgalo sie na rolkach.
Chyba że są rolki brudne,mokre itd ;-)
iceman
Kontakt:

Post autor: iceman »

Również, gdy hamowania jest uszkodzona ;)
Rafalek114
Kontakt:

Post autor: Rafalek114 »

killerwik pisze:
aw69 pisze:o to że jakby shamowali go na 4 - 5 biegu z odpowiednim obciążeniem tak jak książka pisze i żeby pomiar trwal okolo 25 sekund to by zobaczyli moc.....jak świnia gwiazdy (ten pomiar mozesz sobie wsadzić ale wiesz gdzie.
Silnik nawet się porządnie nie obciążył.
http://www.youtube.com/watch?v=bVniCkPL ... el&list=UL

widzisz różnice ?

[ Dodano: 2012-07-15, 10:26 ]
moge sie założyć że przy odpowiednim długim pomiarze na wysokim biegu wykres bedzie jak fale dunaju, a na górze juz nie bedzie mocy bo czujniki silnika ją obetną :)
ale ty jestes tepy, bylo 5 pomiarow a to jeden najkrotszy filmik bo inne sie niechcialy zaladowac, to bylo na 4 biegu wiec nie wiem w czym ty widzisz problem??? . Prosze cie jak masz juz cos napisac to moze sms-a do zony a nie tutaj....

[ Dodano: 2012-07-15, 11:01 ]
iceman pisze:Haha ja filmiku nie ogladalem uznalem ze to normalne, że pomiar robi sie na 4 biegu :lol: wogole cos hamownia kuleje bo aż iskry idą ;D
bylo hamowane na 4 biegu, iskry szly bo zaczal sie slizgac przy 200km/h bopiero jak popsikali sprajem zlapal lepsza trakcje

No wlasnie po tym co napisales, zdecydowanie wynika ze najwiekszym bezmozgiem jestes ty. Wstyd by mi qurwa bylo napisac ze samochod o mocy 4xx traci trakcje na 4 biegu (malo tego w quattro) W cenzura dziwne ze moj seat 630km nie stracil trakcji na 4biegu ,a bylo to FWD . Chciales cos udowodnic ,a chuja udowodniles. Na sile chcesz wszystkim wmowic ze masz zajebiscie szybkie auto, zapominasz tylko o tym ,za nawet jak masz 400+ to ten samochod nie jest tak strasznie szybki jak ci sie wydaje .
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

sam jestes debilem i nie chwal sie ile to ty aut zrobiles, sram na ciebie i te twoje tuningi, co chcesz udowodnic ze nikt oprocz was nie moze samemu zrobic auta i ze tylko wy potraficie shamowac i napisac program, teraz podwarzacie wszystko pokolei, juz nawet nie ma jak udowodnic nic bo i tak cos bedzie zle i nieprawda..........

zenada poprostu zenada
Rafalek114
Kontakt:

bezmozgu my nie piszemy programow bo robia to osoby ktore uczyly sie tego pare lat ,a nie klauny twojego pokroju . Nasze tuningi mhh , daleko ci do nich ,wiec jedz lepiej na kolejna zajebista hamownie i zapal sobie leka na 4biegu. Buraka mowimy "NIE"

ps A to kto na kogo sra pewnie okazalo by sie na "LIVE" dla mnie to ty jestes gownojadem z obsmarkanym nosem . I za takie brzydkie puszczanie bakow na forum , pewnie masz juz bana prostaku - bez odbioru (ide robic dalej swoje chujowe tuningi')
Mod2
Kontakt:

Post autor: Mod2 »

Panowie dajcie sobie na wstrzymanie bo beda rozdawane ostrzezenia bez ostrzezenia!
Awatar użytkownika
killerwik

czego na tym forum niewolno nic pokazac co sie samemu zrobilo bo odrazu cie obsmaruja ???? Why ??? k...wa to moje auto i moge robic z nim co mi sie podoba, nikomu nic do tego, kazdy ma swoj projekt i jesgo pilnuje a nie odrazu huzia na juzia objebiemy go szmatławcow i burakow bo sam cos zrobil......
Awatar użytkownika
Z0_RS2

Post autor: Z0_RS2 »

Killerwik tu nie chodzi o to że nie można nic pokazać albo samemu zrobić wręcz przeciwnie każdy by służył nawet dobrą radą, ale jak ktoś pisze, gada jak tu to nazywają ,,Farmazony" to nie ma się co dziwić że przejadą po nim jak czołgiem... ja osobiście nie mam cenzura pojęcia o mechanice, hamowniach,wykresach itd i po to mi jest między innymi potrzebne forum chociaż żeby poczytać i czegoś się dowiedzieć w formie teorii a jak powstają historie wyssane z palca to człowiek potem głupi jest i nie wie co prawda co fałsz i między innymi są tu obrońcy uciśnionych którzy mówią stanowczo nie i chwała im za to ponieważ w pewnym momencie zrobiło by się z tego podwórko z trzepakiem... to że robisz wszystko sam przy aucie to tylko pogratulować ale nie dziw się że czepiają się ciebie ludzie ponieważ sam stwarzasz takie sytuacje..
Awatar użytkownika
killerwik

Ale jakie sytuacje??? wczesniej byl filmik w ktorym napisalem ze lata na LPG i ma 400+ to wszyscy sie rzucili ze nie ma mozliwosci zeby to jezdzilo i jak juz to 300+ a zeby to udowodnic pojedz na hamownie...
ok pojechalem, auto pokazalo 438km i co ?? i dalej ze teraz jest zle shamowany bo pomiar trwal za krotko, wiec sorry ale nie bede na sile komus udowadnial ze jest inaczej, bo to ma byc dla mnie auto i widze nie ma potrzeby tutaj nic wypisywac, najlepiej jest odstawic auto do macherow, zostawic worek $ i odebrac gotowe auto, ale jak wszystko to samemu zrobisz to jest Beeee ...
Awatar użytkownika
RADEK1985

Post autor: RADEK1985 »

tak jest zawsze co bys nie zrobił to bedzie zle pozdrawiam
Rafalek114
Kontakt:

killerwik pisze:Ale jakie sytuacje??? wczesniej byl filmik w ktorym napisalem ze lata na LPG i ma 400+ to wszyscy sie rzucili ze nie ma mozliwosci zeby to jezdzilo i jak juz to 300+ a zeby to udowodnic pojedz na hamownie...
ok pojechalem, auto pokazalo 438km i co ?? i dalej ze teraz jest zle shamowany bo pomiar trwal za krotko, wiec sorry ale nie bede na sile komus udowadnial ze jest inaczej, bo to ma byc dla mnie auto i widze nie ma potrzeby tutaj nic wypisywac, najlepiej jest odstawic auto do macherow, zostawic worek $ i odebrac gotowe auto, ale jak wszystko to samemu zrobisz to jest Beeee ...
Ty nie potrafisz lub nie chcesz zrozumiec kilku podstawowych rzeczy . Ja kpilem sobie tylko i wylacznie z tego jak napisales ze auto pali rolke na 4 biegu .. Wiesz dlaczego jest to smieszne ?? jak nie to ci pokarze http://www.youtube.com/watch?v=jUp3msSi ... ature=plcp zobacz co robi evo na 4 biegu na rolce... widzisz ?? jak nie to ci powiem zapala rolke ,ale przy mocy 920km ,a to chyba lekka roznica .
RYBAK

Post autor: RYBAK »

Ale po co bić pianę,dobrze napisał aw69 wcześniej,niech właściciel zrobi trzy podstawowe pomiary(0-100,0-200,ćwiartka) i będzie wsio na temat.Przecież każdy zorientowany w temacie wie mniej więcej jakie czasy powinna kręcić S4 z taką mocą.
Awatar użytkownika
killerwik

Rafalek114 pisze:
killerwik pisze:Ale jakie sytuacje??? wczesniej byl filmik w ktorym napisalem ze lata na LPG i ma 400+ to wszyscy sie rzucili ze nie ma mozliwosci zeby to jezdzilo i jak juz to 300+ a zeby to udowodnic pojedz na hamownie...
Ty nie potrafisz lub nie chcesz zrozumiec kilku podstawowych rzeczy . Ja kpilem sobie tylko i wylacznie z tego jak napisales ze auto pali rolke na 4 biegu .. Wiesz dlaczego jest to smieszne ?? jak nie to ci pokarze http://www.youtube.com/watch?v=jUp3msSi ... ature=plcp zobacz co robi evo na 4 biegu na rolce... widzisz ?? jak nie to ci powiem zapala rolke ,ale przy mocy 920km ,a to chyba lekka roznica .
Ale to co bylo widac na filmiku to napisalem to , mi sie wydawalo ze byl poslizg bo szly iskry, nie wiem dlaczego tak bylo, wykrs wyszedl 438km i nie byl krecony do odcinki ...
Nic nie wymyslam z powietrza tylko wszystko to co widac

[ Dodano: 2012-07-15, 19:52 ]
I nie rozumiem dlaczego takie wrzuty????
inni jak zamieszczaj wykres to jest ok,
iceman
Kontakt:

Post autor: iceman »

Bo nie odp na pyania tylko sie napinasz?? Ogolnie to chyba dobrze ze projekt zaciekawił?? ;-)
Zablokowany