zabba88 pisze:I tu info dla potomnych bo jak to bywa w naszym pieknym kraju nikt nie chce dzialic sie informacjami jezeli jest cos nietuzinkowego. Lapa z touareq-a zintegrowana z podstawka olejowo nii ch... nie pasuje na ori lape wraz z poduszka
??
to łapa z touarega była tajemnicą (chyba nie) czy to że nie pasuje idealnie ?
nikt nie wsadzał do B5 R32 wiec kto miał wiedzieć że nie pasuje ? :)
cowboy pisze:??
to łapa z touarega była tajemnicą (chyba nie) czy to że nie pasuje idealnie ?
nikt nie wsadzał do B5 R32 wiec kto miał wiedzieć że nie pasuje ? :)
oj... ja znam 1 projekt VR w B5 na slasku, chyba nawet GTO przy nim grzebal cos. Za oceanem jest ich dosc duzo.
Flyer, zaba pisał o naszym pieknym kraju, wiec zapytałem - bo ja nigdzie nie słyszałe jakoby łapa z toruarega miała idealnie pasować pod B5
ale jest to dobre rozwiązanie bo łapa jest lekka i na srodku silnika
btw na sląsku jest 12V i pewnie nie ma łapy z touarega
cowboy, nie lapa, a powieszenie silnika z lewej strony:) Chyba ze inni wieszaja 12V na wzor 034motorsport.
PS do 2tyg sie okaze czy jednak nie bedzie innego turba
Chodzi mi po glowie jednak gtx42 Flyer,
za oceanem jest sporo ale 12V
I malo kto kombinuje z oem czesciami. Jak ktos wklada vr wzdluznie to stosuje czesci 034motorsport, lapy, rozrusznik, kolo ze sprzeglem, kolektor ssacy itd.:)
tez tak zrobie najprawdopodobniej:)
prowadnice seria:) Niestety nikt w pl nie jest w stanie wymienic prowadnic w r32:/ a nowe sa nieosiagalne, nie mowiac o tuningowych.
Kolo wazy 8,3kg i zostalo specjalnie zrobione pod FX:) poniewaz nie chcialem zadnego dwutarcza
taaa. I wal odmowi posluszenstwa. To jest jedyna rzecz ktora mnie martwi przy r32. Podobno powyzej 700ps wal potrafi odmowic posluszenstwa na 5cyl i nie wiadomo do konca co jest przyczyna. No trudno moglem zrobic na wale z 2.8 i zmniejszyc pojemnosc do 3.0 ale wyzej krecic. Ale teraz juz nie bede kombinowal
zabba88 pisze:taaa. I wal odmowi posluszenstwa. To jest jedyna rzecz ktora mnie martwi przy r32. Podobno powyzej 700ps wal potrafi odmowic posluszenstwa na 5cyl i nie wiadomo do konca co jest przyczyna. No trudno moglem zrobic na wale z 2.8 i zmniejszyc pojemnosc do 3.0 ale wyzej krecic. Ale teraz juz nie bede kombinowal
Jednak nie jest z toba tak zle jak juz myslalem . Tak to byla ironia bo pisalnie o gtx42 w tym przypadku tez nie ma sensu (chodzi wlasnie o ten wal i mozliwosc zakrecenia silnika) Zostan przy tym co masz . Pod GTX 42-45 trzeba przygotowac mocno motor. Wierz mi bo tez sie zastanawialem i to mocno. Jak uda wam sie zrobic jakims cudem 700 to i tak bedzie mega mocno. Ale to tylko moje zdanie , mozliwe ze sie nie znam