Problemy ze sprzeglem

Moderatorzy: buba, Mod-Team

PatLove
Problemy ze sprzeglem

Post autor: PatLove »

Objaw jest taki że nagle sprzeglo zniknelo... Wczesniej wszystko było ok i działało jak powinno, pedał był twardy, a sprzegło łapało mniej więcej w polowie, az nagle po postoju wsiadłem do samochodu, chciałem wrzucic 1 i sprzeglo zostało w podłodze:/ Płynu ze zbiorniczka nie ubyło(jest pomiedzy min, a max wiec powyzej wezyka idacego do pompy), dywanik pod pedałem tez jest suchy. Co mogło się stać i co mogło paść? Wysprzeglik, docisk powiedział papa, czy moze jeszcze cos innego?
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Jesli pedał wpadł to nie trzyma cos cisnienia patrz pompa wysprzeglik podnies pedał i spróbuj napompowac.
PatLove

pm-motorsport pisze:Jesli pedał wpadł to nie trzyma cos cisnienia patrz pompa wysprzeglik podnies pedał i spróbuj napompowac.
Próbowałem, nic nie pomogło...
Tylko teraz tak: gdyby padła pompa-musiałaby się rozszczelnić i nie trzymać ciśnienie,a wiec wyciekłby płyn byłoby wtedy mokro na dywaniku pod pedałem i poziom płynu w zbiorniczku byłby poniżej tego węzyka idącego do pompy(?) jeżeli padł wysprzeglik to wyciekłby tylko płyn znajdujący się w przewodach pomiędzy wysprzeglikiem,a pompa wiec w zbiorniczku płyn może być powyżej węzyka idącego do pompy bo i tak płyn w zbiorniczku "trzymany" jest przez szczelną pompe. Dobrze myślę?
PatLove

Problem znaleziony i jest w trakcie naprawy-padl wysprzeglik...
PatLove

Okazało się ze wystprzęglik był tylko "czubkiem góry lodowej", a całym winowajcą był docisk... :evil:
PatLove

Znajomy przysłał mi docisk i po otwarciu paczki ku mojemu zdziwieniu zamiast LUK-a zobaczyłem docisk EXEDY... :shock: :roll:

Docisk wyciągnięty jest S4 b5 i jezdził w tym samochodzie więc chyba będzie ok. Stan jest bdb i wygląda na prawdę dobrze ale dziwne jest jeszcze to że w przeciwieństwie do produktu LUK-a nie ma samoregulacji... Możliwe ze S-ka, z której pochodzi część sprowadzona była z USA(tego znajomy nie potrafił mi już powiedzieć bo kupił ten samochód rozbity na części) bo tam zestawy sprzęgła EXEDY do S4 są dostępne i według nr na docisku wszystko powinno pasować. Co o tym myślicie?Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z takim dociskiem do S-ki?
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

czy ten docisk nei był biały ? :mrgreen:
Obrazek
PatLove

SID pisze:czy ten docisk nei był biały ? :mrgreen:
Nie jest biały i to raczej nie jest docisk, o którym rozmawialiśmy dziś przez tel(niestety... :evil: ), wrzucę później fotki żeby wszystko było jasne.
ODPOWIEDZ