S4 R32Turbo GT3788R by zabba88
pisz na PW. Mozilla
[ Dodano: 2012-05-10, 23:39 ]
Wreszcie dotarly kolejne elementy ukladanki
Kolo zamachowe pelen custom robione od podstaw wedlug mojej specyfikacji
Zawory supertech inconel do r32. Smiech na sali 2 miesiace czekania z powodu zerowych stanow na rynku. 6 tyg czas wyprodukowania itd.
Zew. chlodniczka SETRAB 19 rzedowa+podstawka MOCAL z termostatem+Adapter MOCAL pod r32
Obecnie robi sie glowica, wymiana gniazd zaworowych itd. I tutaj ciekawostka dla potomnych. Na rynku prowadnice zaworowe do r32 sa nieosiagalne ze wzgledu na swoja dlugosc oraz zaden z nanych mi zakladow obrobczych nie ma narzedzi aby takowe wstawic:) To tak na marginesie
Pozdrawiam wkrotce znowu cos zamieszcze
[ Dodano: 2012-05-10, 23:39 ]
Wreszcie dotarly kolejne elementy ukladanki
Kolo zamachowe pelen custom robione od podstaw wedlug mojej specyfikacji

Zawory supertech inconel do r32. Smiech na sali 2 miesiace czekania z powodu zerowych stanow na rynku. 6 tyg czas wyprodukowania itd.

Zew. chlodniczka SETRAB 19 rzedowa+podstawka MOCAL z termostatem+Adapter MOCAL pod r32

Obecnie robi sie glowica, wymiana gniazd zaworowych itd. I tutaj ciekawostka dla potomnych. Na rynku prowadnice zaworowe do r32 sa nieosiagalne ze wzgledu na swoja dlugosc oraz zaden z nanych mi zakladow obrobczych nie ma narzedzi aby takowe wstawic:) To tak na marginesie
Pozdrawiam wkrotce znowu cos zamieszcze
Frog Racing
znowu troche podzialalem w temacie:)
Glowica+zawory supertech inconel+zapinki supertech single grove
silnik poskladany+ustawione zmienne fazy rozrzadu
silnik skrecony ze skrzynia za pomoca adaptera
Po skreceniu skrzyni wyglada na mala w porownaniu do silnika buahahaa
[ Dodano: 2012-06-23, 21:25 ]
A wiec przez weekend udalo mi sie wrzucic silnik do ramy, wyspawac lapy oraz wypoziomowac go razem z walem i poloskami:)
1 wizyta w komorze
Spawanie lapy od strony wydechowej:) Spawana na 2 razy. Najpierw mocny przetop, a pozniej nadlanie spawu. Blacha grubosci 6mm
Silnik posadzony
Lapa z bliska dla potomnych:)
Druga strona. I tu info dla potomnych bo jak to bywa w naszym pieknym kraju nikt nie chce dzialic sie informacjami jezeli jest cos nietuzinkowego. Lapa z touareq-a zintegrowana z podstawka olejowo nii ch... nie pasuje na ori lape wraz z poduszka
Dorobiona 2 lapa, mocownie oraz custom poduszka

Glowica+zawory supertech inconel+zapinki supertech single grove
silnik poskladany+ustawione zmienne fazy rozrzadu

silnik skrecony ze skrzynia za pomoca adaptera

Po skreceniu skrzyni wyglada na mala w porownaniu do silnika buahahaa

[ Dodano: 2012-06-23, 21:25 ]
A wiec przez weekend udalo mi sie wrzucic silnik do ramy, wyspawac lapy oraz wypoziomowac go razem z walem i poloskami:)
1 wizyta w komorze

Spawanie lapy od strony wydechowej:) Spawana na 2 razy. Najpierw mocny przetop, a pozniej nadlanie spawu. Blacha grubosci 6mm

Silnik posadzony

Lapa z bliska dla potomnych:)

Druga strona. I tu info dla potomnych bo jak to bywa w naszym pieknym kraju nikt nie chce dzialic sie informacjami jezeli jest cos nietuzinkowego. Lapa z touareq-a zintegrowana z podstawka olejowo nii ch... nie pasuje na ori lape wraz z poduszka

Dorobiona 2 lapa, mocownie oraz custom poduszka

Frog Racing
bolo-s4, jak bedzie sie odpychac jak twoj to bede zadowolny. Pozniej wzmocnienie skrzyni+napedu i zmiana sprezarki i dalej ogien z moca.
GTO, czemu 12V?
Ze wzgledu na dostepnosc i cene gratow do zakucia? Czy poprostu cena zakupy itd.? Jaka sprezarka bedzie napedzane te s2? Jak wyglada sprawa sprzegla? Moze byc PW tak z ciekawosci.
Ja jestem ciekaw na ile faktycznie starczy moje turbo w ostatecznosci wleci gtx42 ale chcialbym miec jak najszerszy zakres uzytecznych obrotow
PS Zajebiste ostatnio auta wystroiles. Moce godne
pozdrawiam
GTO, czemu 12V?
Ze wzgledu na dostepnosc i cene gratow do zakucia? Czy poprostu cena zakupy itd.? Jaka sprezarka bedzie napedzane te s2? Jak wyglada sprawa sprzegla? Moze byc PW tak z ciekawosci.
Ja jestem ciekaw na ile faktycznie starczy moje turbo w ostatecznosci wleci gtx42 ale chcialbym miec jak najszerszy zakres uzytecznych obrotow
pozdrawiam
Frog Racing
Zabba to jest 24V tylko 2.8 AQP , sprzęgło jest przerobione dość dużo z seryjnej produkcji, jest jednomas teraz z tarczą 6cio łopatkową i dociskiem na podwójnej sprężynie, szczerze mówiąc to ja wole 12v - w 24v nie podoba mi się rozwiązanie rozrządu , wszystko ma swoje plusy i minusy - 12v prostota i niezawodność , 24v zaś dużo większy przepływ przez głowice, sprężarka jakiś holset pewnie, młodemu się nie spieszy wiec jak wyjedzie na zimę to już będzie dobrze .zabba88 pisze:bolo-s4, jak bedzie sie odpychac jak twoj to bede zadowolny. Pozniej wzmocnienie skrzyni+napedu i zmiana sprezarki i dalej ogien z moca.
GTO, czemu 12V?
pozdrawiam
DIGITUN.PL
605-443-665
605-443-665