Zawieszenie gwint do S4 - zakup grupowy

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bracus
Post autor: bracus »

albo ja nie potrafie czytać albo tam 2x w tym linku jest jak byk "bez regulacji twardości"
a dopisek jest tylko ze dostępne sa i takie i takie...czyli z regulacją pewnie 3k +
aha Ajax też miał u siebie AP miał zmieniać na coś markowego ale czy to zrobił - nie wiem
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

trzeba więc zadzwonić i się spytać, bo faktycznie czasem mogą kopiować opisy nie zastanawiając sie do końca co tam pisze.
w opisie pisze tak :
Vogtland - Zawieszenia gwintowane z reg. twardości.

Zestaw ten łączy w sobie pełna regulację wysokości w celu obniżenia auta oraz zewnętrzną regulację twardości w celu dostosowania do pojazdu perfekcyjnej wydajności. Wszystkie zestawy gwintowane wyposażone są w wysokiej jakości sportowe sprężyny zaprojektowane i wyprodukowane przez "VVS", firmę z ponad 100 letnim doświadczeniem.

Wszystkie zestawy gwintowane VOGTLAND posiadają certyfikaty TUV potwierdzające ich jakość. Certyfikat TUV określa rangę obniżenia pomiędzy 30-80mm od oryginalnej wysokości pojazdu.

- Dostępne zestawy bez regulacji twardości oraz z regulacją.
- Wysokiej wytrzymałości na rozciąganie, chromowo sylikonowa powłoka chroniąca sprężyny.
- Indywidualne dopasowanie wysokości.
- Technologia amortyzatorów dwu-rurowych.
Obrazek
asi

Post autor: asi »

mi sie wydaje, ze chodzi o to, ze to jest opis dotyczacy calej oferty vogtlanda, a nie konkretnie do modelu audi. wchodzac na strone oficjalna firmy jest ten sam tekst. Jesli by bylo cos z regulacja twardosci to byloby super.
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Panowie AP z koncowka X ma reg bez X jej nie posiada.Easy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

bracus pisze:
SID pisze:a więc są dwa zawieszenia AP z regulacją i bez regulacji.
Wysłałem pare zapytań o cene i czekam :-)
na 100% nie ma regulacji do S4 B5 !!!

Kupowałem bezpośrednio od importera http://pitstop.waw.pl/index.php
aw69 też ma/miał takie u siebie
Wybrałem esę i... :lol:

http://pitstop.waw.pl/advanced_search_r ... =0&x=2&y=1
bracus

skalarx pisze:Wybrałem esę i... :lol:
zawsze tak było ale napisz maila dostaniesz cenę i termin dostawy :-) na stronie producenta jest dostępny kit od ręki
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

ja byłbym ostrożny. zamówiłem u niego właśnie tą zawiechę, wpłaciłem kase i czekałem 1.5 miesiąca i nie dostałem. Ciągle były wymówki że producent nie wysłał, że transport się opóźnia itp. Na szczęście ja przez allegro kupiłem więc jakieś zabezpieczenie było. Nawet pojechałem do nich do łomianek a tam opuszczony dom, powybijane szyby, łańcuch na bramie. Dobrze że przynajmniej kase oddali. MAPET chyba ma w ofercie też ten gwint
sebastian855

Post autor: sebastian855 »

Ja tez u nich kupiłem zawias i czekałem po wpłacie kasy ponad 2 miechy,
ale w końcu dostałem co chciałem po ciężkich bojach.
Awatar użytkownika
buba

Mi oddali kase dopiero jak powiedzialem ze ide na psy.
Czarek
Kontakt:

Post autor: Czarek »

buba pisze:ja byłbym ostrożny. zamówiłem u niego właśnie tą zawiechę, wpłaciłem kase i czekałem 1.5 miesiąca i nie dostałem. Ciągle były wymówki że producent nie wysłał, że transport się opóźnia itp. Na szczęście ja przez allegro kupiłem więc jakieś zabezpieczenie było. Nawet pojechałem do nich do łomianek a tam opuszczony dom, powybijane szyby, łańcuch na bramie. Dobrze że przynajmniej kase oddali. MAPET chyba ma w ofercie też ten gwint
Rozumiem, że można komuś robić reklamę (w tym wypadku MAPETowi), ale żeby na forum publicznym wypisywać głupoty że siedziba firmy PITSTOP to opuszczony dom z powybijanymi oknami i łańcuchem na bramie to lekka przesada. Gwarantuje ci gościu że odpowiesz za wypisywanie kłamstw i oczernianie firmy na forum publicznym i będziesz musiał za to publicznie przeprosić. Zapraszam na Google Earth, na szczęście w naszych czasach nie ruszając się z domu można sprawdzić co mieści się pod danym adresem! Co do czasu realizacji zamówienia to jest to na dzień dzisiejszy maksymalnie 3-4 dni robocze na naszych aukcjach wyraźnie jest napisane że zastrzegamy sobie prawo do braku produktu na stanie ze względu na handel w innych miejscach do tego przeznaczonych. Nie mamy w zwyczaju zwalania na to że producent nie wysłał bo zawsze wysyła bardzo szybko, jedyną przyczyną mogło być brak pozycji na stanie u producenta. Na pewno znajdzie się wielu zadowolonych użytkowników tego forum, gdyż zawieszeń AP do S4 sprzedaliśmy całą masę. No, ale nie wszystkim można dogodzić. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na biuro@pitstop.waw.pl, odpowiem na każde pytanie związane z zawieszeniem. Do Pana Buby jeszcze wrócimy:)
Awatar użytkownika
SID

Właśnie odbyłem rozmowę z PITSTOP i dziś powinienem mieć wycene kilku pozycji zawieszenia dla S4/RS4 B5,
kilka firm i pozycji, ceny i termin dostawy ktory powinien wynosic do tyg. max.

Więc Panowie jeśli ktoś zainteresowany to proszę póżniej o kontakt, czym więcej chętnych tym lepsza cena będzie,
ale poczekajmy do wyceny jaką dostane dziś.

ps: sprawę Buba-Pitstop zostawiam do rozwiązania między sobą
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Czarek pisze:
buba pisze:ja byłbym ostrożny. zamówiłem u niego właśnie tą zawiechę, wpłaciłem kase i czekałem 1.5 miesiąca i nie dostałem. Ciągle były wymówki że producent nie wysłał, że transport się opóźnia itp. Na szczęście ja przez allegro kupiłem więc jakieś zabezpieczenie było. Nawet pojechałem do nich do łomianek a tam opuszczony dom, powybijane szyby, łańcuch na bramie. Dobrze że przynajmniej kase oddali. MAPET chyba ma w ofercie też ten gwint
Rozumiem, że można komuś robić reklamę (w tym wypadku MAPETowi), ale żeby na forum publicznym wypisywać głupoty że siedziba firmy PITSTOP to opuszczony dom z powybijanymi oknami i łańcuchem na bramie to lekka przesada. Gwarantuje ci gościu że odpowiesz za wypisywanie kłamstw i oczernianie firmy na forum publicznym i będziesz musiał za to publicznie przeprosić. Zapraszam na Google Earth, na szczęście w naszych czasach nie ruszając się z domu można sprawdzić co mieści się pod danym adresem! Co do czasu realizacji zamówienia to jest to na dzień dzisiejszy maksymalnie 3-4 dni robocze na naszych aukcjach wyraźnie jest napisane że zastrzegamy sobie prawo do braku produktu na stanie ze względu na handel w innych miejscach do tego przeznaczonych. Nie mamy w zwyczaju zwalania na to że producent nie wysłał bo zawsze wysyła bardzo szybko, jedyną przyczyną mogło być brak pozycji na stanie u producenta. Na pewno znajdzie się wielu zadowolonych użytkowników tego forum, gdyż zawieszeń AP do S4 sprzedaliśmy całą masę. No, ale nie wszystkim można dogodzić. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na biuro@pitstop.waw.pl, odpowiem na każde pytanie związane z zawieszeniem. Do Pana Buby jeszcze wrócimy:)
Po 1 nikomu reklamy nie robię bo nie mam za to żadnych profitów. Jak chciałem kupić to mieliście najlepszą ofertę cenową dlatego zamówiłem u Was. Czas oczekiwania na towar to chyba rekord świata.

Po 2 nie wiem jak jest teraz bo może się przenieśliście. Jak zacząłem spór allegro i napisałem dokładnie to samo to sami przyznaliście że macie gdzie indziej magazyn a gdzie indziej siedzibę. Jak dokopie się do mailingu z Wami to wrzucę żeby nie było że kogoś oczerniam.

BTW szybko się wieści rozchodzą skoro już zdążyliście się zalogować, prawda SID? :-)

BTW 2 jak będę miał kogoś przeprosić to przeproszę tylko muszę mieć dobre podstawy do tego ;-) Widzę że teraz już nie można normalnie kupować bo każde złe słowo to oszczerstwo i od razu sprzedający do sądu idzie :mrgreen: Teraz to kupujący powinien bać się sprzedającego żeby złego komentarza nie wystawić.

[ Dodano: 2012-07-03, 12:31 ]
SID sprawa ta została rozwiązana dawno temu i nie mam zamiaru do niej wracać ani dywagować tutaj na następne kilka stron. Napisałem jak było. Pan Czarek oddał kasę zgodnie z warunkami po 30 dniach od daty zakupu więc wszystko było OK. Nie ma się co podniecać i robić dymu. Sebastian też miał problemy więc widocznie nie tylko ja jestem rodzynkiem w tej kwestii
Ostatnio zmieniony 2012-07-03, 13:48 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SID

Panowie dostałem odpowiedz.
Zakup byłby prze ze mnie więc ja biorę odpowiedzialność i ja wysyłam towar.
Ceny podane z z vat, rachunek to paragon lub fv.

Poniżej ceny przy zakupie kilku szt:
Przy zakupie 3 lub więcej szt z danego modelu można liczyć na dodatkowy rabat 2-3 %

Modele :

AP Sportfahrwerke
:
(bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-70mm(przód)/40-70mm(tył) cena detal: 2436zł cena: 2173 zł/komplet

COBRA:
Evo-I (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 30-70mm(przód)/30-70mm(tył) cena detal: 3094zł cena: 2696zł/komplet

EIBACH:
Pro-Street-S (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 4100zł cena: 3660zł/komplet

FK Automotive
:
Highsport (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 15-35mm(przód)/15-35mm(tył) cena detal: 3355zł cena: 2995zł/komplet
Konigsport (z reg. twardości) zakres reg. wysokości: 15-35mm(przód)/15-35mm(tył) cena detal: 4200zł cena: 3750zł/komplet
Silverline (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 15-35mm(przód)/15-35mm(tył) cena detal: 3860zł cena: 3445zł/komplet
Silverline-X (z reg. twardości) zakres reg. wysokości: 15-35mm(przód)/15-35mm(tył) cena detal: 5334zł cena:4760zł/komplet

H&R:
mono-tube (zakres reg. wysokości) :30-70mm(przód)/20-60mm(tył) cena detal: 5202zł cena: 4681zł/komplet

KW Automotive:
V1 Basic (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 3900zł cena: 3481zł/komplet
V2 Basic (z reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 4985zł cena: 4449zł/komplet
V1 Inox (bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 4551zł cena: 4061zł/komplet
V2 Inox (z reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 5636zł cena: 5030zł/komplet
V3 Inox (z pełną reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-75mm(przód)/40-75mm(tył) cena detal: 7371zł cena: 6580zł/komplet

SPAX:

RSX (z pełną reg. twardości) zakres reg. wysokości: 60-60mm(przód)/20-60mm(tył) cena detal: 4505zł cena: 4257zł/komplet

VMAXX:
(bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 30-65mm(przód)/50-75mm(tył) cena detal: 2577zł cena: 2165zł/komplet

VOGTLAND:
(bez reg. twardości) zakres reg. wysokości: 40-70mm(przód)/40-70mm(tył) cena detal: 2826zł cena: 2522zł/komplet

Czas realizacji 3-4 dni robocze od momentu zaksięgowania pieniędzy na koncie.
Obrazek
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

niech mnie jeszcze ktoś uświadomi, jak to jest z tą regulacją wysokości. Jeżeli napisane jest: zakres regulacji 40-70mm(przód)/40-70mm(tył), to znaczy, że mogę samochód obniżyć o ile?
Czy mogę ustawić my seryjną wysokość?
Czy mogę ustawić wyżej niż serię?

Sorry, ale nigdy nie miałem gwinta i nie interesowałem się tematem :-/

SID - 3 sztuki jednego modelu, czy 3 sztuki jakiego kolwiek z podanej listy?
bracus

te wartości to teoretycznie różnica w stosunku do seryjnego zawieszenia
czyli np. +40/-70 czyli możesz obniżyć o 7 cm a podwyższyć o 4
ODPOWIEDZ