s4-bolo

Moderatorzy: buba, Mod-Team

sportmile

Post autor: sportmile »

zesralo sie szybciej niz powstalo + do tego kosztowalo 2.5 tys na gotowo
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
aw69

Post autor: aw69 »

kilerwilk ten swój patent ze sprzęgłem to możesz w dupsko sobie wsadzić.....zrób prawdziwe konie i zobaczymy jak długo te twoje sprzęgło podziała.....Przerabiałem dziesiątki patentów ze sprzęgłami, na K03 sprzęgło od RS4 oem trzymało jak złe. strzelałem i myślałem że mam sprzegło nie do zajebania....Sen z powiek zmyły mi K04 i 440 KM i tydzien po strojeniu okazało sie ze mam gówno nie sprzęgło. Od tamtego czasu próbowałem roznych rzeczy, customowe koła zamachowe dociski z S2, tarcza spiekowa do docisku z RS4 i wszystko to jak psu w dupe. Dopiero FX 400 rozwiązał mój problem juz na długo. Zobaczymy co teraz bedzie bo narazie dalej zostaje FX400 tylko ze teraz na 4 plackach......

[ Dodano: 2012-06-20, 15:04 ]
egzamin zdaje jeszcze sprzęgło ze wzmocnionym dociskiem od S2 (albo jego zamiennik z seri sachs performance), ale do tego trzeba robić customowe koło zamachowe - na czyms takim cantona upalał długi czas i dalej siedzi taki set w Rsie i trzyma dzielnie. Jedyna niedogodność to betonowy pedał sprzęgła i czesta wymiana seryjnego wysprzeglika
Faster
Tytuł użytkownika: ..

Post autor: Faster »

czyli nie potrzebnie to wkładał hmm ładnie ładnie pomysłowo :mrgreen:

ale to czemu odrazu sie nie pochwalil ze złozył na skasztaniałej tarczy TYlko ludzie gdybia roztrzasaja jak to przeciez to fx eeh i az Ty musiales sie pochwalic co jest grane ,czyli niech zalozy normalna tarcze i bedzie hulało ;-)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

jakbys chcial, to bys doczytal zaraz jak sie dyskusja zaczela!
Rafalek114
Kontakt:

Post autor: Rafalek114 »

Kolejna sprawa , to jak ktos ma qurwa odrobine mozg i slon mu na ucho nie usiadl , slyszy ze Bolo przydupcza z podtrzymania i LC , wiec nie pierdolcie mi prosze ze 600km plus lc i podtrzymanie na semi slick to jest dokladnie to samo co obsrane 300+ , czy 400- bez podtrzymania . Nie chce sie zakladac ze bolo mial zaladowanego z bara zanim puscil sprzeglo . Bezmozga mowie NIE , jak czytam wypociny o zbiorkach na hamowanie samochodu ,albo o zajebistych patentach na sprzeglo to zygac mi sie chce!!

ps Przepraszam za to ze jestem wulgarny i chamski ,ale tego sie qurwa nie da czytac !!!
Ostatnio zmieniony 2012-06-21, 00:58 przez Rafalek114, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Faster pisze:
bolo-s4 pisze:FX-400 poległo po 2 strzałach hehe...

no to co to za sprzegło niech znawcy wytłumacza oco chodzi??
a nie pomyslales, ze bolo mogl od dawna upalac na tym sprzegle majac 450-550PS, a dopiero teraz na nowym setupie przyszla na nie pora? poprostu sie zuzylo i tyle.
aw69

Post autor: aw69 »

i do tego ma 800 NM, gdzie producent deklaruje 650 Nm :) powyzej to juz pewnie loteria
Obrazek
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Rafał ma rację, bo ludzie myślą o jednym, a zapomnieli że nawet same opony z nagrzanym asfaltem mogą zrypać nawet bdb sprzęgło, ale co tu dużo mówić, niektórzy raczkują w ogólnej tematyce motoryzacyjnej a pierdo... niech piszą będzie śmieszniej :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

FX 400 to zajebiste sprzęgło! Wytrzymywalo mocne starty na semislicku, upalanie i zmiany biegów z miedzygazem 600+hp/600++Nm i do tego pedał sprzęgła chodził jak w serii! Co innego gdzie u Bolo jest 800Nm - wiadomo ze ma dużo gorzej, ale można przerobić, zmienić tarcze i wytrzyma 800+ Nm.
To ze mu padło sprzęgło to nie ma co sie dziwić, bo miał kiepską skrzynię i trzeba było czasem operować sprzeglem tak zeby miało trochę poślizgu, więc sie częściowo zuzylo, a 800Nm mu pomogło.
AW, Kosi i Sportmile wszystko już w temacie powiedzieli, a ja jako użytkownik, moge tylko potwierdzić!
Idąc takim tokiem myślenia, po co w ogóle cokolwiek kupować firmowego do Tuningu skoro samemu można zrobić taniej - ale w dłubaniu nie ma tanio i dobrze - nie ma kompromisów jeżeli sie chce mieć auto bardzo mocne i rozsądnie niezawodne!!!
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

dla Bola skrzynia nowa się już zrobiła, trzeba ją jeszcze tylko wysłać, pewnie w środę,
Obrazek
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

aw69 pisze:i do tego ma 800 NM, gdzie producent deklaruje 650 Nm :) powyzej to juz pewnie loteria
No to moze i fakt ze niuta ma w h..j, , wszystko sie okarze jak pojdzie nowa tarcza i skrzynia, wtedy zobaczymy ile polata, bo jestem bardzo ciekawy jak to przyspiesza , takze czekam na filmiki :lol: :lol:

I LUZ panowie :-P
Awatar użytkownika
sokol22

Post autor: sokol22 »

sadzac po stylu jazdy bola to pewnie dlugo nie pozyje :mrgreen:
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Panowie te sprzęgło jest mega mocne ja je męczę ponad 10 tyś km i żadne fx 400 nie dostało tylu strzałów co te więc mogło wymięknąć nic nie jest wieczne
zabba88

Post autor: zabba88 »

moze jakies zdjecia z budowy silnika oraz zdjecia z komory?
Frog Racing
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Robiłem ten silnik tak dla próby może po głupiemu ale po swojemu więc nie robiłem fotek z pod maski mogę coś pstryknąć :-D
ODPOWIEDZ