s4-bolo

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

aw69 pisze:
Dla mnie to sprzeglo jest z dupy za taka kase, ze niby jak jest 600km to z 1 czy 2 biegu inaczej startuje jak ten co ma 400KM ??
Oczywiście ty wiesz o tym najlepiej :) W takim razie pochwal sie jakie ty masz sprzęgło że tak ci daje rade....ktoś juz wcześniej zadawał ci to same pytanie kilkukrotnie i ciągle milczysz......
Ja juz pisalem , mam seryjny docisk stoczony odpowiednio na tokarce i nabita o ten wymiar grubsza tarcza na zwyklych okladzinach, koszt calej operacji 250zl , 1,5 sezonu strzelania ze sprzegla i dopiero teraz odpuscilo, za kazdym startem poslizg z 4 kol i niebiesko, zreszta bylo widac na ułezu jak startuje takie sprzeglo a juz bylo uwalone dlatego biegi mi niewchodzily....
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

:roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

Jak widze ze coniektorzy maja problemy z tym FX to chyba mija sie z celem nawet jakbym mial wymieniac 2 razy w roku to i tak bardziej sie opłaca, a poslizgu sprzegla jeszcze ani razu nie mialem..
iceman
Kontakt:

Post autor: iceman »

Ok przekonałeś mnie , to ja chce takie sprzęgło 8-)
sportmile

Post autor: sportmile »

fx400 u Nikolasa osobiscie strzelalem ok 40 razy i on pewnie drugie tyle wiec nie pierdolcie bzdur ze to slabe sprzeglo .
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Rafalek114
Kontakt:

Post autor: Rafalek114 »

sportmile pisze:fx400 u Nikolasa osobiscie strzelalem ok 40 razy i on pewnie drugie tyle wiec nie pierdolcie bzdur ze to slabe sprzeglo .
No i ja tez jeszcze pare razy :-P

ps na tym filmie wyglada jak by Bolo zapomnial ze moze wrzucic drugi bieg:-) Ps Bolo mogles nagrac jakies przyspieszenia , jak to jedzie np od drugiego biegu ;-)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

bo ludzie maja najebane w glowach i uwazaja ze jak zaplacisz za sprzeglo 1000zl to ma prawo sie zepsuc ale jak 3000zl to musi ono przezyc wieki i bron boze sie zuzywac! Poza tym o czym tu mowa? porownanie auta z moca rzedu 300ps/400nm i auta z moca 600ps/800nm?
Faster
Tytuł użytkownika: ..

Post autor: Faster »

kosiniak pisze:bo ludzie maja najebane w glowach i uwazaja ze jak zaplacisz za sprzeglo 1000zl to ma prawo sie zepsuc ale jak 3000zl to musi ono przezyc wieki i bron boze sie zuzywac! Poza tym o czym tu mowa? porownanie auta z moca rzedu 300ps/400nm i auta z moca 600ps/800nm?
a ten dalej swoje k.....a zrozum chłopie to nie temat ile ma mocy zólte s4 :-/
ach lubisz podkrecac atm
zi terz bym nihuja nie wydal kasy na sprzęgło 3tys skoro mozna wzmocnic dociisk i nawet spieka zrobic z 1.5 TYS, I JUZ
kosiniak

uderz sie w czolo i zroum, nigdy 300ps nie bedzie 600ps a 400nm nie bedzie 800nm, widzisz roznice? przy 330ps to ja se latalem na seryjnym sprzegle z s4, strzelalem, upalalem i jakos nie zauwazylem zadnych poslizgow.
Faster pisze:skoro mozna wzmocnic dociisk i nawet spieka zrobic z 1.5 TYS, I JUZ
mozesz se dupe wzmocnic a nie ten docisk z samoregulacja! nie masz za grosz pojecia o tym co piszesz a jeszcze probujesz udawac przy tym madrego. Zebrala sie banda jakis koniobijcow spuszczajacych sie nad s4 w lpg i mysla ze sa madrzejsi niz caly swiat chociaz zaden z nich nigdy nie testowal nic z tych rzezczy o jakich mowa. Wiesz ile tu ludzie przerobili temtow ze sprzeglami? tyle ze ci sie nawet nie snilo!
Pozniej dziw ze jakies klotnie na forum itd. probujesz delikatnie wytlumaczyc zeby nie wprowazdal nikogo w blad jeden z drugim, to sie nie da i dalej swoje! no i co? oczywiscie ty najgorszy, bo chcesz komus przekazac cos cennego, zeby nie padal na zbedne koszty!
Faster

kosiniak pisze:uderz sie w czolo i zroum, Zebrala sie banda jakis koniobijcow spuszczajacych sie nad s4 w lpg i mysla ze sa madrzejsi niz caly swiat chociaz zaden z nich nigdy nie testowal nic z tych rzezczy o jakich mowa,

masz talent o takiego pisania masz ; no moze zbyt pochopnie napisalem z tym dociskiem
:-? ale moze z innej fury cos podpasuje i sie da podwoic docisk ;-) ale co masz do ludzi poco te wrzuty ,koniobijcy banda itp :roll:
sportmile

temat sprzegla przerabiany byl dobre 1.5 roku , byly testowane rozne setupy lacznie z radzikowskim , placem hallera i cenzura wie co jeszcze. Kupujesz fx-a i masz po problemie . Aw tez testowal super mocny stage Macka z killera i co ?

KOSINIAK ma 100000 % racji . Dobre sprzeglo to podstawa powtarzam " dobre "
www.sportmile.pl
tel. 792 22 44 84
kosiniak

Faster pisze::-? ale moze z innej fury cos podpasuje i sie da podwoic docisk ;-) ale co masz do ludzi poco te wrzuty ,koniobijcy banda itp :roll:
czyli kupujac nowy docisk, robiac tarcze, kupujac lozysko i dystans juz sie nie robi tak tanio! Malo tego, nie wiadomo czy bedzie dzialac, bo z czego dasz docisk?! Sa rozwiazania sprawdzone i relatywnie tanie i nie warto sobie dupy zawracac, tym bardziej ze kolejne zwalanie skrzynie kosztuje! Ja pisze, jak cos wiem, nie po to zeby sobie popisac!

[ Dodano: 2012-06-20, 14:33 ]
apel do MODa, wydziel o sprzegle bo sie przyda potomnym!
sportmile pisze:KOSINIAK ma 100000 % racji
a czemu nie 100000000000000 %?? :lol:
sportmile

jesli ktos chce mozna zastosowac docisk z opla .
www.sportmile.pl
tel. 792 22 44 84
Faster

bolo-s4 pisze:FX-400 poległo po 2 strzałach hehe...

no to co to za sprzegło niech znawcy wytłumacza oco chodzi??

[ Dodano: 2012-06-20, 14:46 ]
sportmile pisze:jesli ktos chce mozna zastosowac docisk z opla .

no wlasnie ktos robił podwójna sprezyne np z tego opla i co nie działało to ??

tarcze organiczna przyklejana i powinno wytrzymywac oczywiscie dobrze spasoweane zrobione dobrze płaszczyzny itp
kosiniak

Faster pisze:bolo-s4 napisał/a:
FX-400 poległo po 2 strzałach hehe...

no to co to za sprzegło niech znawcy wytłumacza oco chodzi??
a umiesz czytac ze zrozumieniem?
to nie wina fx400 tylko Bola, bo sam mowil w sobote ze jak skaldal auto, to okladzin juz prawie nie bylo.
uwazaja ze jak zaplacisz za sprzeglo 1000zl to ma prawo sie zepsuc ale jak 3000zl to musi ono przezyc wieki i bron boze sie zuzywac!
ODPOWIEDZ