Lużne o cenach naszych aut
No wlasnie ja tego nie rozumiem. Ludzie pisza ze chca kupic S4 za tyle i tyle a tu dopiero telefony po tym jak wlasnie takie akcje, ze sie wystawi na graty to nagle wielkie zainteresowanie. Ja chcialem isc w PS-y do siebie i jak widze zestawik Z RS6 to mnie cenzura strzela ze go nie moge wziasc ale nie pisze o tym ze chce zwiekszyc bo np nie mam teraz kasy i nie zawracam dupy komus.
S4/rs4 to auta dla amatorów, nikt imo nie da 35k za 12 czy 13 letnie auto, ktore pali pod 20l jeszcze w dobie kryzysu paliwowego, bo za to można kupić 5-6 letniego diesla. Trzeba imo zejść na ziemie. Teraz są czasy ze to kupujacy dyktuje cenę a nie sprzedawca. Możecie i cenić po 100k swoje fury, tylko pytanie kto je kupi? Chcesz sprzedać to trzeba opuścić, chyba ze wolicie w nieskończoność płacić prowizje Allegro.
Btw kamulator ładna ta twoja fura, przez chwile nawet myślałem o powrocie do Ałdi
ale jeszcze chyba nie czas, poczekam aż potanieja jeszcze bardziej 
Btw kamulator ładna ta twoja fura, przez chwile nawet myślałem o powrocie do Ałdi

The Rice Power
czyli będzie STI terazdeSigner pisze:S4/rs4 to auta dla amatorów, nikt imo nie da 35k za 12 czy 13 letnie auto, ktore pali pod 20l jeszcze w dobie kryzysu paliwowego, bo za to można kupić 5-6 letniego diesla. Trzeba imo zejść na ziemie. Teraz są czasy ze to kupujacy dyktuje cenę a nie sprzedawca. Możecie i cenić po 100k swoje fury, tylko pytanie kto je kupi? Chcesz sprzedać to trzeba opuścić, chyba ze wolicie w nieskończoność płacić prowizje Allegro.
Btw kamulator ładna ta twoja fura, przez chwile nawet myślałem o powrocie do Ałdiale jeszcze chyba nie czas, poczekam aż potanieja jeszcze bardziej

P.S. to prawda że ciężej teraz sprzedać takie auto. Kilka lat temu wybierały osoby które na to stać, teraz ceny spadły ale nie części i paliwa.. gdzie po latach sporych przebiegów i upalania wychodzą notorycznie, teraz widać tylko które były wcześniej właściwie serwisowane, a które na odpierdziel, więc w takich koszta mnożymy razy dwa..
chyba wlasnie u nas sa tanie, a 100% bezwypadek nie bedzie tanszy w DE niz w PL, nie oszukujmy sie!SID pisze:Panowie tylko u nas w PL tak drogie te S4 B5 są , za granicą są o połowe tańsze z wszystkimi opłatami
Troche tych s4 w swoim zyciu widzialem, duzo forumowych, duzo z allegro, nie dziwie sie ze ciezko kupic u nas auto, bo widzialem auta do ktorych wstydzilbym sie wsiadac, opisywane jako igly! Chcecie zobaczyc igle, to zapraszam do obejzenia mojego auta. Nie z racji sprzedazy, tylko tak poprostu! Bylbym skormny, gdybym nie widzial na wlasne oczy conajmniej 20-30sztuk!
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
piszę o tych mało uszkodzonych, typu zderzak lub błotniki i inne obtarcia,
takie trafiają do PL i póżniej są sprzedawane po naprawach, i takich aut u nas jest najwięcej,
prawdopodobnie to 50-70% jezdzących w PL.
Stan techniczny i wizualny jest bdb i przebiegi przyzwoite.
Monitoruje tamten rynek od kilku lat, sam kupiłem parę szt.
Bardzo ładną S4 można wyrwać do 20 tyś zł z naprawą i rejestracją w PL
Ja mam wrażenie że w PL od 3 lat S4 kosztują tyle samo, tak jakby ich cena nie ruszała.
A S4 B6 spada cenowo z roku na rok na łeb. Wiadomo auto S4 B6 łądne ale do modyfikacji żadne.
takie trafiają do PL i póżniej są sprzedawane po naprawach, i takich aut u nas jest najwięcej,
prawdopodobnie to 50-70% jezdzących w PL.
Stan techniczny i wizualny jest bdb i przebiegi przyzwoite.
Monitoruje tamten rynek od kilku lat, sam kupiłem parę szt.
Bardzo ładną S4 można wyrwać do 20 tyś zł z naprawą i rejestracją w PL
Ja mam wrażenie że w PL od 3 lat S4 kosztują tyle samo, tak jakby ich cena nie ruszała.
A S4 B6 spada cenowo z roku na rok na łeb. Wiadomo auto S4 B6 łądne ale do modyfikacji żadne.
Sid, ale ty kupujesz, wstawiasz cwiare i latasz, dla innych to juz zlom. Takie auto, oczywiscie sa tanie, ale nie tansze niz w PL bo w PL tez mozna kupic rozjebunde. Ceny aut w PL dyktuja ceny paliw, dlatego takie auta z duzymi motorami, wysokiej klasy, sa tansze niz jakies diesle.
[ Dodano: 2012-06-07, 10:29 ]
No a to ktos ogaldal panowie? tyle osob szuka sedana przeciez?
http://otomoto.pl/audi-s4-xenon-skora-s ... 86429.html
[ Dodano: 2012-06-07, 10:29 ]
No a to ktos ogaldal panowie? tyle osob szuka sedana przeciez?
http://otomoto.pl/audi-s4-xenon-skora-s ... 86429.html
Kurcze ja ze szwjcarii jak by nie bylo przytargalem w normalnej kasie moja,wiecie jak wygladala bo afera byla ze to zlom, okazalo sie strzalem w 10tke. Koledzy prawie wszyscy ktorzy widzieli to auto mowia ze to pierwsza w tak dobrym stanie jaka widza a posiadaja takowe tez.Mnie sie jednak wydaje ze w pl ciezko o takie sztuki i nie twierdze ze mam naj bo zaraz ktos znowu bedzie prubowal wytknac ze to stare auto i cos z nia nie tak ale uwazam ze jest dobrze utrzymana 
Powiedzmy ze moja jak na klamota wypada bardzo dobrze

Powiedzmy ze moja jak na klamota wypada bardzo dobrze

witam , byla w zeszlym tygodni na mobile esa 2000 rok 145 tys km autko widzialem na wlasne oczy naprawde w stanie idealnym gdzies kiedys byl tylny blotnik lakierowany cena byla naprawde dobra bo 6700e bylo do zaplacenia . Minus byl taki ze w kolorze zlotym metalic :)
Ostatnio zmieniony 2012-06-07, 11:41 przez pawcio, łącznie zmieniany 1 raz.