Kolektor w V10 FSI S6 i S8 trzeba wymieniać co max 120kkm inaczej plastykowe klapki będą wpadać do środka, znam z autopsji.
Ten motor z krótkim dolotem straci sporo na momencie obrotowym w dolnym zakresie.
Można by jeszcze spróbować z kolektorem od R8 V10...
Dobra Panowie zróbcie ściepę 30kPLN na silnik i będzie S6 V10TT Docelowo tak ma być ale nie mam pojęcia kiedy to się uda. Na chwilę obecną to jest max możliwości finansowych więc zejdźmy wszyscy na ziemię Pomysł na V10TT urodził mi się pół roku temu. Miało być modzone zwykłe A6 ale po konsultacji ze specem od przeszczepów wyhaczyliśmy w dobrej cenie S6, które będzie dużo łatwiej swapować. Budżet się skończył więc narazie rozwiążmy problem kolektora
A jak jeździ Twoje S6? Mierzyłeś czasy? Ścigałeś się z kimś? To w jakimś sensie zdławiony silnik Gallardo, więc może wydech, program, parę części od R8 V10 i było by 560 hp?
Dopiero kupiłem. Był lekko walnięty bok, zaraz po kupnie poszedł na blacharkę i malowanie. Została wymiana deski,bo wystrzeliły poduchy no i ten nieszczęsny kolektor
Dzisiaj udało mi się zgarnąć taki sam z S8 2009r. Może trochę podziała...
Jak tylko dostanę autko w łapy, to potestuję. Przy okazji jakiś spocik z Twoim racelogic'em można by zorganizować Części do R8 mają zaporowe ceny więc pewnie taniej będzie 5.0TT
Surveyor pisze:Dopiero kupiłem. Był lekko walnięty bok, zaraz po kupnie poszedł na blacharkę i malowanie. Została wymiana deski,bo wystrzeliły poduchy no i ten nieszczęsny kolektor
Dzisiaj udało mi się zgarnąć taki sam z S8 2009r. Może trochę podziała...
Jak tylko dostanę autko w łapy, to potestuję. Przy okazji jakiś spocik z Twoim racelogic'em można by zorganizować Części do R8 mają zaporowe ceny więc pewnie taniej będzie 5.0TT
Mam takie pytanie, mój przyjaciel chce sprzedać swoje S8, auto jest na Florydzie (tam mieszka na stałe) i ostatnio myślał na sprzedażą swojej S8. Czy pomiędzy wersją EU a US były jakieś mechaniczne różnice?
Jakies na pewno :) Ale jakie to Ci nie powiem:) Wiem ze S4 b5 np nie mialy immo US , w b6 audi byly jakies dziwactwa w kole zapasowym a tutaj nie mam pojecia. Pozatym na pewno do przerobki lampy.
Ciekawi mnie to właśnie pod względem swapu na 5.0TT, i nie chciałbym się na minę wsadzić z tym, że wersja US spowoduję jakieś poważne komplikację (które i tak pewnie by były przy takim swapie).