Wymiana wyświetlacza FIS na nowy

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
sokol22

Post autor: sokol22 »

przecie on jest inny i nie pije :P wyslijcie mu jakas panią lepiej :mrgreen: :lol:
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

:) Nie pije :) Kilka(dziesiat) zl za wymiane bedzie ok :-P
Obrazek
kosiniak

Post autor: kosiniak »

kto wymienia te fisy na klej? wogole to slyszalem ze nie trzeba zmieniac fis tylko wystarczy to na nowo popodklejac i bedzie dzialac, ma ktos z tym jakies doswiadczenie?
Awatar użytkownika
jerzu
Tytuł użytkownika: A3-club

Post autor: jerzu »

jeżeli poleciały Ci linie to teoretycznie wystarczy poprawić klej na taśmie, ale jeżeli po prostu wyświetlacz znika to tylko wymiana na nowy.
kosiniak

linie
Awatar użytkownika
nosb

Wyswietlacz 150 zl z wysylka ostatnio kamulator kupowal do licznika rs4 : wymieniłem i smiga jak zloto.

Wiec po co jakies zabawy w ozywianie ?
Obrazek
kosiniak

nie rozumiesz, ja mam nowy fis ale co z tego jak go trzeba profesjonalnie wkleic a skoro i tak trzeba kleic, to po co wymieniac sprawny fis skoro mozna tylko poprawic i bedzie dzialal?
Awatar użytkownika
nosb

Rozumiem :) Ty nie rozumiesz ze ich sie nie wkleja tylko lutuje :P Zrobia Ci to w serwisie GSM a jak nie to slij do mnie i zrobie.

Dla scislosci : klejona jest listwa do wyswietlacza ta z procesorkiem naniej ( i watpie zeby to ktos robil : bedzie to a tyle pracochlonne i precyzyjne ze pewnie sie nie oplaci ) a sama listwe sie lutuje do licznika :) Problem zanikajacych lini lezy na polaczeniu listwa-lcd a nie licznik-listwa.

Chyba tyle powinno wszystko wyjasniac :)
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 19:11 przez nosb, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
kosiniak

no wlasnie nie, je sie wkleja, jakby sie lutowalo to bym mial jzu dzis to zrobione, tak ajk Sid pisal, sa klejone, chyba ze opatentowaliscie jakis nowy sposob :)
Awatar użytkownika
nosb

Jak kupiles sam lcd to mozesz go wyrzucic :D chyba ze znajdziesz kogos kto to wykona :)
Obrazek
kosiniak

no chyba zartujesz, nawet na allegro sa ogloszenia wymiany, to akurat nie jest jakis problem wielki, tylko u mnie w miescie nie ma komu tego zrobic.
Awatar użytkownika
nosb

K urwa kosi :) pokaz mi zdjecie twojego lcd :)

Wyglada jak ten :

Obrazek

??

Jesli tak to sie to LUTUJE i prosze cie wiem ze lubisz sie sprzeczac ale niejeden juz lutowalem :)
Obrazek
kosiniak

mam to w aucie, zerkne, dzis bylem u 2 elektrykow, jeden wyjmowal licznik i powiedzial ze nie zrobo bo to sie klei, drugi nawet nie wyjmowal tylko od razu powiedzial to samo. Zrobie foto to wkleje, nie sprzeczam sie bo sie na tym nie znam, mowie co, co powiedzialo mi dzis 2 fachowcow z mojej wsi.
Awatar użytkownika
nosb

Daj im w pysk a licznik slij polutuje :)
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

kosi bez lutownicy tego nie zrobisz i zmien elektryków :D:D
ODPOWIEDZ