S4 GT28RS

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

bracus spokojnie ;-) to są koleżeńskie spotkania i każdy to traktuje jako zabawe i nikt się nie powieści z tego tytuły że jakieś auto wyprzedzi go o pół długości...bo raczej różnice pomiędzy Nikie'm a Danielem nie będą duże ;-)

Nik zapodaj szpery jako kolejny wydatek ;-) ;-) to pomoże Ci w startach
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Mam już założoną szperę, opony Michelin Pilot Sport Cup, które prędzej coś urwią w aucie niż stracą przyczepnośc - to powinno dać tyle co starty z 2go biegu Daniela ;)
No i jak piszę Jigsaw - zawsze jest ktoś szybszy od Ciebie, więc nie będę płakał przez to że dostane baty, ale powalczyć chętnie powalcze :)
Jigsaw
Kontakt:

Teraz tylko czekać na pojedynki ;-) Nik jak będzie potwierdzona data s... dam znać ;-)
BKMM

Post autor: BKMM »

Nikolas pisze:Mam już założoną szperę [..]
Skąd szpera do S4??? Przód czy tyl czy to i to???
ajax
Post autor: ajax »

BKMM pisze:
Nikolas pisze:Mam już założoną szperę [..]
Skąd szpera do S4??? Przód czy tyl czy to i to???

I kto jest producentem? Ja myslalem w przyszlosci o dedykowanych szperach ulicznych Quaife tylko sporo kosztuja ;/
Awatar użytkownika
Nikolas

Szpera na przód. Producenta nie znam. Była założona przez poprzedniego właściciela, bo latał czasami po torze.
BKMM

No własnie brak szper (bo ja bym założył przód i tył a nawet bardziej tył) to obok przednich hamulcy duży minus S4, oczywiście nie każdemu to przeszkadza jadnak heble można zmienić w miarę niskim kosztem a 8000 zł za szpery quaife to trochę dużo. Ciekawe czy ktoś przerabia dyfry?
Awatar użytkownika
Nikolas

Nie wiem jak się jeżdzi bez szpery w S4, ale u mnie startuje jak petarda i w zakrętach całkiem miło się spisuje.
Jigsaw
Kontakt:

BKMM porządne szpery nigdy nie będą tanie, takich ich minus, ale według mnie mają więcej plusów jak minusów ;-) taki komplecik na przód i tył napewno znacząco poprawi starty :-)
BKMM

Racja ale mi głównie nie o starty chodzi tylko o zakręty w których mi się jeden laczek smaży... no i bokiem ciężko się lata bez szpery :)
gelon
Tytuł użytkownika: quattro driver:)
Post autor: gelon »

BKMM pisze:no i bokiem ciężko się lata bez szpery :)
Nie przesadzajmy,tragedii nie ma 8-)
Awatar użytkownika
Nikolas

Bokiem u mnie też łata całkiem dobrze. Tu bardziej od szpery pomoże praktyka. Jak się dobrze wyczuje auto i dobrze wejdzie się w zakręt to pójdzie bokiem, aż miło. A jak nie starcza mocy, to można trochę rozbujać przed zakrętem budę i też pójdzie bokiem :) W każdym razie nie jest to tył napęd ale daje radę przy odpowiednim potraktowaniu :)
aw69

Post autor: aw69 »

Nie wiem jak się jeżdzi bez szpery w S4, ale u mnie startuje jak petarda i w zakrętach całkiem miło się spisuje.
Bardzo zaciekawił mnie ten temat szpery....Jesteś niki pewny że na 100% masz szpere czy moze poprzedni właściciel wykminił jakiś "niskobudżetowy patent" szperopodobny ? Bo swego czasu szukalem co nieco i wiem że ze szperą do S4 to jest nie mały problem.
aw69

Post autor: aw69 »

Mam już założoną szperę, opony Michelin Pilot Sport Cup, które prędzej coś urwią w aucie niż stracą przyczepnośc - to powinno dać tyle co starty z 2go biegu Daniela ;)
Tu pozwole dodać coś od siebie....Mimo ze mialem za kazdym razem lepsze 60 ft od daniela to jednak starty z 2 biegu urywają jaja......Robi przeciąg poprostu żadna szpera i opona nie zrobi takiego efektu jak start z 2
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Poprzedni właściciel auta to był właściciel Komputronika. Włożył w Skę sporo kasy swojego czasu. Szpera napewno jest, bo długo szukał poprawy jazdy w zakrętach i wkońcu znalazł odpowiednią szperę w DE i ją założył, ale firmy nie znam, bo nie pytałem.

Co do startów Daniela z 2-go biegu, to wiadomo że nie traci czasu na jedną zmianę biegów, że idzię jak przeciąg, jednak przy mojej mocy i startach na semislicku sądzę że nie będzie tragedii.
Zobaczymy - ja się na stawiam na dobry fun :)
ODPOWIEDZ