Zegary i takie tam :-)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bracus
Zegary i takie tam :-)

Post autor: bracus »

O tak nudzę się w pracy a może się okazać ze ktoś miał podobny przypadek.

1. Zapalam fure i wskaźnik temp. oleju szybuje powoli na około 90-120 stopni jest tam sobie kilka minut (jadę sobie do pracy) i spada do 0 następnie po wyłączeniu silnika i po przekręceniu zapłonu już dobrze pokazuje przez chwile temperature oleju po czym znowu po kilku minutach spada do 0...oczywiscie po przekreceniu "od nowa" zapłonu znowu pokazuje
Czujnik temp. oleju wymieniony na nowy...smieszna sprawa jest taki sam jak w 1.9TDI :-)
Co to za diabeł ? :)
2. Wskaźnik temperatury zewnętrznej na FIS zamiast iść w dół po wyjechaniu z garażu idzie do góry (w sensie temperatura oczywiscie) w garażu +5 stopni...termometr domowy pokazuje na zewnątrz -15 a jak dojadę do pracy okazuje się ze jest np. +15... niby optymistyczne wskazania ale torchę mnie to już drażni :(
Oczywiście zadnych błędów itd
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
skalarx

Re: Zegary i takie tam :-)

Post autor: skalarx »

bracus pisze:O tak nudzę się w pracy a może się okazać ze ktoś miał podobny przypadek.

1. Zapalam fure i wskaźnik temp. oleju szybuje powoli na około 90-120 stopni jest tam sobie kilka minut (jadę sobie do pracy) i spada do 0 następnie po wyłączeniu silnika i po przekręceniu zapłonu już dobrze pokazuje przez chwile temperature oleju po czym znowu po kilku minutach spada do 0...oczywiscie po przekreceniu "od nowa" zapłonu znowu pokazuje
Czujnik temp. oleju wymieniony na nowy...smieszna sprawa jest taki sam jak w 1.9TDI :-)
Co to za diabeł ? :)
2. Wskaźnik temperatury zewnętrznej na FIS zamiast iść w dół po wyjechaniu z garażu idzie do góry (w sensie temperatura oczywiscie) w garażu +5 stopni...termometr domowy pokazuje na zewnątrz -15 a jak dojadę do pracy okazuje się ze jest np. +15... niby optymistyczne wskazania ale torchę mnie to już drażni :(
Oczywiście zadnych błędów itd
musisz chyba zaiwestować w nowe zegary :-P
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

mam jak coś ;-)
bracus

pocałujcie mnie w d....e :) na starych było to samo...te sa "nowe" i na tych jest to samo
Awatar użytkownika
mietas
Tytuł użytkownika: Mietas

Post autor: mietas »

Z czujnikiem temperatury zewnętrznej miałem kiedyć coś podobnego - winna była wilgoć na stykach. Rozpiąłem, wysuszyłem i wskazanie się unormowało.
Człowiek rodzi się zmęczony i żyje by odpoczywać.
bracus

mietas sprawdze jak będzie ładniejsza pogoda na razie wilgoć wszędzie :-)
ODPOWIEDZ