Nowe RS4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

snopek
Tytuł użytkownika: snopek

Post autor: snopek »

Jacars4 pisze:Pewnie niemoc posiadania sprawia ,że niektórym się nie podoba. Zmienicie zdanie za 10lat.
Jacek nie do końca się z Tobą zgodzę,mi najnowsze rs4 średnio się podoba bo bazowo a4 b8 jest moim zdaniem brzydkim samochodem i tak jak w latach ubiegłych kupując np 2-3 letnie auto kupiłem a4 później a6 allroad(które były moim zdaniem piękne) to w przypadku b8 stwierdziłem,ze mnie nie paca i przeskoczyłem na bmw...

[ Dodano: 2012-02-15, 22:43 ]
btw... m5 e60 jest brzydkie m5 f10 jest moim zdaniem piękne,czy wynika to z braku możliwości posiadania? chyba nie ;-)
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

JacaRS4 dojebałeś jak łysy grzywą o kant stołu...z tego powodu że mnie nie stać a Ciebie tak to co musi mi się podobać ?? to co biedny nie może mieć gustu ???

Weź się ogarnij albo przestań wąchać ten koks
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Mnie tak samo jak was nie stać , tylko zawsze krytykuje się to co nowe.
snopek

Jacek nie zawsze... są modele które się podobają i takie co się podobają bo są nowe za miliard i muszą się podobać,.Mi osobiście nie podoba się Bugatti Veyron ,wygląda jak bułka :mrgreen: za to kozakiem jest nowy Mclaren :-p nie stać mnie na żadnego (dodam,ze Mclaren to nowość na rynku ;-)
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Ja tez zdecydowanie wole wygląd RSów b5 i b7 bo mają piękne poszerzenia, wyglądają na ostro dokoksowane. B8 bardzo mi przypomina RS6 C6 tyle ze w mniejszym wydaniu. I tu już nie ma tak bardzo nakoksowanego auta, choć w sedanie zapewne będzie sporo ładniejsze od Avanta jak to jest w przypadku RS6.
A co do silnika to jest taki sam jak w RS5 czyli "ewolucja" silnika z RS4 b7. Nic tam specjalnego nie wymyślili. Będzie sie syfił jak poprzednik.
snopek

Jakiś czas temu ktoś wrzucił na forum aukcje allegro na którym był do sprzedania zderzak przedni do rs4 b8,oczywiście typ został obśmiany :-P i teraz niespodzianka ! :-D ogłoszenia allegro dzisiaj nie znalazłem ale znalazłem fote z ogłoszenia :-p może mi ktoś wytłumaczyć czemu ktoś sprzedawał zderzol do rs4 b8 jak jeszcze nikt nie wiedział jak rs4 b8 bedzie wyglądać??? :mrgreen: :shock:

[ Dodano: 2012-02-16, 01:24 ]
http://imageshack.us/photo/my-imag
Awatar użytkownika
wujek_maciej

Post autor: wujek_maciej »

bo na shoutbox'ie był link do aukcji + opis "polak potrafi" ;)
ps. link nie działa
snopek

ok już znalazłem cały temat
http://audiblogpl.blogspot.com/2012/01/ ... .html#more

[ Dodano: 2012-02-16, 01:33 ]
jak to jeszcze gdzieś aktualne to kupujta 5500 za przedni i tylny do nowego? :roll: :shock:
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Nikolas pisze:...choć w sedanie zapewne będzie sporo ładniejsze od Avanta jak to jest w przypadku RS6.
nie bedzie sedana :)
aw69

Post autor: aw69 »

A co do silnika to jest taki sam jak w RS5 czyli "ewolucja" silnika z RS4 b7. Nic tam specjalnego nie wymyślili. Będzie sie syfił jak poprzednik.
Ale ktoś juz sprawdzał niedobory mocy w RS5 (nie wspominając o RS4 B8) ? Bo być może poprawili ten temat skoro układ ssący uległ zmianie.
Obrazek
Surveyor

Post autor: Surveyor »

Nikolas pisze:... B8 bardzo mi przypomina RS6 C6 tyle ze w mniejszym wydaniu. I tu już nie ma tak bardzo nakoksowanego auta, choć w sedanie zapewne będzie sporo ładniejsze od Avanta jak to jest w przypadku RS6.
Masz rację, że błotniki w B8 są całe spuchnięte jak w C6 a nie same nadkola jak w poprzednich modelach RS-ów i mi też stare lepiej się podobają ale poza tym podobieństwa wogóle nie widzę, szczególnie z przodu. W RS6 C6 są jeszcze klasyczne reflektory a tu już wygibasy, podobnie wloty powietrza. Tył jest mniej powydziwiany więc i bardziej podobny do RS C6. Po prostu ewolucja... Za 2-3 lata jak się już "obędzie", B8 będzie miał zapewne dużo więcej zwolenników niż dzisiaj :-)

A skoro zrobili silnik-kupę i pewnie mięli sporo reklamacji na zachodzie i w USA, to obstawiam, że albo dołożyli jakiś wtryskiwacz w dolocie albo jakoś inaczej rozwiązali ten problem...
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=lKxxqHLL7X8

mozna troche pokopwac... 420-435 wychodzi
https://www.google.com/search?q=rs5+on+ ... =firefox-a

nowe RS4 moze sie komus podobac lub nie, ale prowadzi sie o niebo lepiej od poprzednich.
cowboy

Post autor: cowboy »

Flyer pisze:nowe RS4 moze sie komus podobac lub nie, ale prowadzi sie o niebo lepiej od poprzednich.
no tak w koncu pierwsze RS4 ze skrzynią z dyfrem w dzwonie, dotychczas to było w RS6

ale i tak z silnikiem V6 3.0 TFSI pewnie jeszczed lepiej by sie prowadziło bo silnik krótszy, a moze i lżejszy
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

to jedno, a dwa duzo lepiej masa jest rozlozona

jezdzil ktos zwyklym B8 na zawiasie s-line'owym?
niebo a ziemia w porownaniu do B6/B7, a gdzie B5... to auto prowadzi sie naprawde zacnie.
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Może i lepiej sie prowadzi i wygląda niezłe, jednak małorozwojowy stary silnik wsadzili i to mi sie nie podoba. A jak będzie sie syfił to totalna lipa będzie. Wole zdecydowanie jednostki 2.5TFSI, 3.0TFSI,4.0TFSI lub 5.0TFSI - rozwojowe jednostki i bardzo udane.
ODPOWIEDZ