Witam przyblize wam dokladnie problem tego auta , tak aby przyszli uzytkownicy mieli swiadomosc wybierajac silniki fsi. Auto ma przebieg 70 tys km i jest w stanie idealnym. Po pierwszej przejazdzce myslalem ze spadne z krzesla. Auto wogole nie jechalo co potwierdzil wykres z hamowni. Wlasciciel upiera sie o montaz kompresora , lecz najpierw trzeba wrocic z nim do zywych . Oto co dzisiaj zastalem . Do tej pory moglem to ogladac na zdjeciach z netu ..... teraz zobaczylem to na zywo i jestem lekko przerazony. Bedzie to swojego rodzaju fotostory z prob przywrocenia tego auta do zywych. Zaczynamy
po pierwszym czyszczeniu jest lekko lepiej
Ja swoim poprzednim autem Imprezą GT 250KM bez problemu łoiłem RS4/S4 B7 coś z tymi V8 jest nie tak...choć już z nowym S5 które też ma V8 nie miałem szans...więc może nowe V8 w S5 jest jakieś poprawione/ulepszone.
Hehe bardzo możliwe ale sam pamiętasz jak na pewnie spot na S... wpadł kolega Elberoth ( nick z SR ) swoim S5 i łoił bez problemu RS6 Kondiego i innych...także jak na dzięń dzisiejszy jedzie ładnie zobaczymy co będzie za rok
Kierownikiem zamieszania okazal sie zaworek :(. Zajebisci konstruktorzy opalrli na jednej lini system podcisnien . Zaworek ten znajdowal sie przy nadkolu gdzie wesolo na niego leje sie woda. Przekazywal do gruszki otwierac dodatkowy wlot w filtrze powietrza a tak naprawde to ze upuszczal powodowalo ze klapki w kolektorze ssacym sie nie otwieraly dajac wlasnie efekt braku gory. Dol byl ok auto wyrywalo sie i nie wywalalo zadnych bledow na kompie . Rozbieralem drugi raz i analizowalem o co chodzi bo wyniki po sofcie i czyszczeniu byly zalamujace. Efekt koncowy mam nadzieje ze zadowalajacy mimo ze brakuje jeszcze ponad 20 koni do przyslowiowej serii. Auto w tej chwili na seryjnym pozyczonym wydechu wiec pewnie na zrobionym 5 koni przybedzie bo tyle bylo po zmianie na - jak go zalozylismy i mierzylismy ile x pipe daje.
kierownik zamieszania
Wynik b.dobry znając wszystkie RS4 B7. Stawiałem na 390koni i 420 Nm - więc dużo się nie pomyliłem.
p.s. na tle niebieskiego S4 ten czujnik wygląda marnie ;)))