Witam mam takie pytanie zapalila mi sie kontrolka kontroli trakcji i kont. abs oraz wykrzyknik w koleczku i w nawiasie!!podczas jazdy za 1 razem po wylaczeniu sinika zniklo teraz caly czas sie swieci!! czy ktos wie co to moze oznaczac ??
Ostatnio zmieniony 2012-01-10, 18:35 przez pietro5, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli przeplywka to bedzie jakas roznica w jezdzie? ja narazie nic nie odczulem aha powiem ze ze mialem zdejmowane kola u wulkanizatora po tej operacji na moment zapalil sie abs podczas jazdy i zgasl i pozniej na trasie po jakis 500km to co wczesniej
pietro5, najprawdopodobniej masz uszkodzony czujnik na kole albo kabel Ci wulkanizator uszkodził.
Przepływka to nie jest napewno, przy przepływce pala się kontrolki,
ale nie świeci się wykrzyknik na desce.
Jak podepniesz vaga to będziesz wiedział na 100%.
no tak tez myslalem ale czy niepowina wtedy sie swiecic tylko kontrolka absu? za 1 razem po wylaczeniu wszystko bylo ok dzisiaj po powiedzmy ostrym hamowaniu skoczylem lekko na gorce i zapalilo sie to co wyz. i zacholere nie chce zgasnac juz sprawdzalem z dwa razy zapala sie odrazu po odpaleniu na vaga kurna bym musial jechac ale jestem w Danii do marca shit!
ale macie problemy .... wystarczy ze gdyz zapala Ci sie ten wykrzyknik i zaczyna piszczec nacisniesz na zegarach wystajacy bolec i wtedy zniknie wykrzyknik i napisze Ci co go boli
kurna bylem sie przejechac i dupa teraz wszystko ok jestem ciekaw jak jutro chcialem zrobic tak jak mowil kol. Adam a jeszcze jedno pytanie czy czeste wylanczanie esp moze byc tego przyczyna?
Mi czasami jak straci przyczepnosc na ktoryms kole i podsoczy ono np ( raz przy 160ciu okolo - niezle sie wysralem wtedy :D ) to zapala sie i momentalnie gasnie :) U mnie obstawiam ze mam liche lozysko i/lub zabrudzony pierscien abs .
Generalnie moze malo plynu hamulcowego ? ABS rozumie wylacza sie wtedy u Ciebie ? jesli ta szukaj w okoliczy czujnikow/pierscieni
no ja to ESP wyłączam od razu przeciez to się można przez to zabić - wchodzisz szybciej w łuk tracisz przyczepność - dodajesz gazu zeby "wróciło" a tu dupa i lecisz gdzie fura chce to jest moja pierwsza czynność w zimie i na mokrym jak wsiadam do samochodu
szkoda ze raz na zawodach zapomniałem wyłączyć bo tyle razy gasiłem silnik przy podjeżdżaniu
śmiesznie było
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
zrobilem tak jak kol. Adam powiedzial i po niemiecku jest tak unsichti storung bremse !cos z sterowaniem abs ??? niech mnie ktos poprawi , plyn jest ok najlepsze ze 2 tyg. temu byl na przegladzie wszystko niby sprawdzali