a mówłem że będzie poprawa i aby to wymienic od poczatku
bzdura
dzięki szczególnie sidowi,już wiem gdzie są zapasowe konie ,tylko witek się namęczył ale i tak nieżle 380 i 540nm na ori dolot i ori wydech
Bolo troche źle rozumujesz....Może zacznijmy od tego na jakim doładowaniu masz swoje 380 KM ? :) Bo z tego co mi wiadomo to na 1 barze i można byłoby zrobić więcej owszem ale tego dnia nie dało się wygenerować wiekszych cyfr na rolkach bo w dolocie było już gorąco (z tego co mi wiadomo około 60 stopni) no i ten twoj seryjny wydech...Olej te rury dolotowe bo one ci mocy nie dadzą !!! Poluzuj wydech i jedź się wystroić w jakiś chłodniejszy dzień wtedy będzie git.....
Weź też pod uwage że auto Bracusa było strojone na drodze gdzie wymiennik powietrza jest zupełnie inny (oczywiście na plus do osiągnięcia większych mocy)
Ok,Adam ale czy na drodze czy hamowni przyrost jest i jak sobie popatrzyłem i porównałem to jest 30 procent mniej powietrza ,dlatego 1,4 np.doładowania nic nie dawało,poprostu brakowało powietrza.Wiesz jakie masz rozm. rur tych od turbin ,chcę zrobić z kwasówki do ostatniego z rs4 70 ma rura w nim,czy dobrze kombinuję
średnica wejscia zimnej strony w K04 to okolo 50mm z tego co pamietam a w K04 38-40mm,
będe w domu w PL w poniedzialek wiecozrem to zrobie foto rurek i je zmierze,
napewno maja znaczenie spore - widac bylo to u bracusa.
bolo - u Ciebie ukryte konie siedza w wydechu jak aw pisze, tez ci to mowilem.
Tacin jakie są średnice pierwszych rur w wydechu z rs4 i czy ostatni tłumik jest ori rs4 ,planuję zostawić ostatni rs4 i niewiem jaki dać rozmiar ,myślę o 63 cm od turbin do ostatniego,bez środkowego.Może ktoś mi doradzi. I czy naprwdę tyle się zmieniło po wymianie rurek dolotu.Bo są różne opinie.
wczoraj po południu - jeszcze przed tą ulewą zrobiliśmy jakieś tam pomiary przyspieszeń dynometem to co wyszło:
0-100 - 4,4
0-160 - 9,1
0-200 - 14,4
100 - 200 - 10 sek
i teraz to co się nasuwa tak na szybko...gdyby ta locha nie ważyła 1805 kg ze mną na pokładzie to już by to coś jechało