Najstarsza prawie S4 ;)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Vito

Post autor: Vito »

No, dźwięk ładny wyszedł, ale hałasuje okrutnie na wolnych;)

ps. popraw zdjęcia bo nie da się ich powiększyć
More boost - more fun
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Na moje ucho nie jest zbyt głośny. Brzmienie b.ładne. U mnie jedyny tłumik w aucie to końcowy Supersprinta i nie narzekam :) Przyzwyczaisz się ;)
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Vito poprawilem :) Na wolnych to pikus :) najmocniej drze morde kolo 3 tys :)

Nikolas no jest glosny :) Bardzo buczy :) Ale brzmienie ladne :)

wstepnie 19 czerwca bede w wawie : chetnie przewiozlbym sie jakas 400+ :) Twoje bedzie gotowe ? :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Mam nadzieję że do 19 czerwca już będzie wystrojony, jeżeli nie będzie problemów po drodze (różnie bywa przy takich projektach). Ja od 13-18 czerwca będę w Pradze, ale 19go jestem już w Wawie, więc jak będzie auto gotowe, to nie ma żadnego problemu i przewiozę Cię 500+ ;-)

Co do głośności - to nie wiem, zobaczymy jak będzie teraz, bo już będą inne kolektory i inne turbiny, ale wcześniej było całkiem znośnie...
W środku było tak:

http://www.youtube.com/watch?v=pdb1_r17rMs

a na zewnątrz tak:

http://www.youtube.com/watch?v=LcoW4eJOkGQ
Awatar użytkownika
nosb

No to mam nadzieje ze bedzie git z projektem bo pisze sie na przejazdzke :) Po filmiach powiem Ci ze twoje przy moim to jest cichutkie ;) Chociaz moze to zludzenie tylko :) Jakie miales wtedy suszarki ? K04 RS6 ? :) Ile bylo ps ( tak sobie lukam na twoj boost i pytam ;) )
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Jak był mierzony przy booście 1,2 chyba ok 380 koni (turbawki K04 (podobno hybrydy) - takie było info od poprzedniego właścieciela - właściciela komputronica...
Miałem rzeżbe w tym aucie taką że sam nie wiem co tam było - był na 2xsmt6 :lol: więc masakra. Czasem boost miał max wartości 1.8!!! Ale schodził do 1,5 - potem jak już trafił do Adama boost był stabilny 1,2 i było wtedy właśnie ok 380 koni, a wcześniej nie wiadomo ile było nawet km...
Moje filmy są kiepskiej jakości i sporo zakłucen jest - ogólnie było z dzwiękiem - jak dla mnie optymalnie. Piekny dzwięk, a w środku głośnawo, ale nie hardcore ;)

A Ty jakie plany masz?
Awatar użytkownika
nosb

Ja w sumie najprawdopodobniej po wakacjach zaczne polowanie na k04 z RS6... Moc maks co wycisne na seryjnych bebechach silnika :) No moze zmienie glowice... :)

U mnie jesli chodzi o dzwiek jest wdg mnie hardcore :)

No to niezla wyduma byla :) Lepsza niz w moim eks silniku 1,8T :D Do tej pory nie wiadomo ile tam PS jest :) Chociaz moze niedlugo poleci na hamownie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Widzę że w PL nikt nie lubi eksperymentować ;) Wszyscy idą wydeptaną ścieżką w K04 (RS6) - no ale rozumiem że pewnie też chodzi o koszta ;)

Na seryjnym silniku - rozumiem że ok 450kuca chcesz wydobyć...?

Do dzwięku się przyzwyczaisz ;)
Awatar użytkownika
nosb

No dokladnie o to chodzi... Ostatnio dzwonilem to byly dwa komlpety jeden 3 tys drugi 4 tys... Ale z racji ze jeszcze nie mam na ten cel $ odpuscilem.

Te K04 z RS6 wymagaja malych przerobek a kazde inne turbo to wieksza kasa i przerobki. No te 450 ps to maks na jaki licze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
jozek726

Post autor: jozek726 »

nosb co tu dużo pisa :kox: i tyle :->
ODPOWIEDZ