Kosiniak S4. 502Hp 602,5Nm Powered By RPerformance! :)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

aw69 pisze:daje to np. że jest np. krótszy dolot, mniej nagrzewających się rur, niema pękającego trójnika.....Łącznik na wejściu nie będzie spadał, koniec rury jest odpowiednio napawany, do tego na przepustnicy tez fabrycznie jest fazka na której trzyma się trójnik zaciśnięty opaską.
no powiem że w praktyce jest inaczej, ja mam fazki na rurze i sporą fazkę na przepustnicy i czasem lubiło to spaść
myślę u siebie dać mocowanie do rury i do przepustnicy i potem czymś to skręcić
silnik pracuje i naprężenia są spore.

Dobre rozwiązanie ma RS bo trójnik jest przykręcany do przepustnicy i też warto by wytoczyć u tokarza coś co potem przykręcimy
Obrazek
aw69

Post autor: aw69 »

po mojej robocie nic nie spadnie :) niema prawa ! Mam certyfikaty cztery :)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

A Sid u Ciebie to wogole kiedykolwiek cos trzymalo sie kupy? przeciez tam, odkad pamietam to najprostsze rozwiazania byly zbyt skomplikowane :)
andy

Post autor: andy »

w sumei to wszystko logiczne co napisaliscie
Awatar użytkownika
SID

kosiniak pisze:A Sid u Ciebie to wogole kiedykolwiek cos trzymalo sie kupy? przeciez tam, odkad pamietam to najprostsze rozwiazania byly zbyt skomplikowane :)
ta i dlatego teraz skopiowałeś to co ja mam :mrgreen:
przestań bo nie da się Ciebie czytać w żadnym poście,
tam gdzie ja coś napiszę to Ty się pienisz jak pitbull i "gryziesz" odpisywaniem,
przestań bo to się nudne już dawno zrobiło
Obrazek
aw69

a nie nie.....u ciebie było innaczej Andrzeju :)

[ Dodano: 2011-12-07, 21:32 ]
od ciebie to skopiuje ja ! :D
Obrazek
kosiniak

Post autor: kosiniak »

SID pisze:ta i dlatego teraz skopiowałeś to co ja mam :mrgreen:
a co tu jest skopiowane od Ciebie? a ty od kogo kopiowales? miales pionierski projket na swiecie? buahaha! przestan ! nic u mnie nie jest jak u ciebie bo nie dales nigdy przykladu, twoje auto nigdy nie jezdzilo i nadal nie jezdzi! wiecej stalo w warsztacie niz zrobilo km! Ty wlasnie wiecznie porownujesz do siebie jakbys byl jakims wyznacznikiem, niestety Andrzej, narazie to ty mozesz sie uczyc! Zainwestowales morze hajsu w auto, ktore jezdzi tylko wykresem z power pointa! Przestan wszystko porownywac i pisac ze ty tak miales/masz albo ze chciales miec! nie obchodzi mnie to! naprawde ;-) Wiec nie mow mi ze cos jest nudne, nudne sie zrobilo to, o czym juz pisalem, ze na wszystko masz odpowiedz i wszystko masz lepsze, tansze a nawet jak drozsze to tez tansze bo lepsze itd.!
Ostatnio zmieniony 2011-12-07, 21:50 przez kosiniak, łącznie zmieniany 1 raz.
sportmile

Post autor: sportmile »

Po pierwsze doloty wcale nie sa krotsze fakt napewno nie bedzie problemu pekajacego trojnika a po drugie krotszy dolot nie ma nic do laga tak samo jak dluzszy juz ten mit dawno obalilem. Robota git powodzenia. Osobiscie do pelni szczescia dalbym czujnik temp w dolot tak jak u nika
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
SID

kosiniak pisze:
SID pisze:ta i dlatego teraz skopiowałeś to co ja mam :mrgreen:
a co tu jest skopiowane od Ciebie? a ty od kogo kopiowales? miales pionierski projket na swiecie? buahaha! przestan ! nic u mnie nie jest jak u ciebie bo nie dales nigdy przykladu, twoje auto nigdy nie jezdzilo i nadal nie jezdzi! wiecej stalo w warsztacie niz zrobilo km! Ty wlasnie wiecznie porownujesz do siebie jakbys byl jakims wyznacznikiem, niestety Andrzej, narazie to ty mozesz sie uczyc! Zainwestowales morze hajsu w auto, ktore jezdzi tylko wykresem z power pointa! Przestan wszystko porownywac i pisac ze ty tak miales/masz albo ze chciales miec! nie obchodzi mnie to! naprawde ;-) Wiec nie mow mi ze cos jest nudne, nudne sie zrobilo to, o czym juz pisalem, ze na wszystko masz odpowiedz i wszystko masz lepsze, tansze a nawet jak drozsze to tez tansze bo lepsze itd.!
u Ciebie żadne obce auto nie jezdziło,
dziś cieszę się że nie dostałeś funkcji administratora bo to forum pod twoją pieczą skończyło by szybko.
Masz wakacje
Obrazek
aw69

nie zgodze się Adaś ! Robiłem z pół roku temu Audi TT 1,8 T na GT2871R, właściciel auta chciał zachowac jak najbardziej stokowość pod maską dolot poszedł tak jak fabrycznie z tym że wjechał fmic i dolot deko zawracał na dole auta i był dłuższy....owszem był lag ale optymalny - nie mielismy żadnego porównania...Ppóźniej wjechał inny kolektor ssący i orurowanie o mniejszej średnicy i zdecycowanie krótsze i co ciekawsze jeszcze większa sprężarka GT3071R i wyobraź sobie lag zmalał mimo że weszło jeszcze większe turbo....Pojemnośc układu ma znaczenie i to bardzo duże ! Co do długości układu u Krzyśka co prawda nie mierzyłem ani nie liczyłem jaką ma pojemność ale organoleptycznie z tego co widze pojemnośc jest mniejsza i krótsza niż w przypadku fmic'a chinczyka który miał poprzedni o średnicy 60mm, być może nie znacznie....ale wydaje mi się że jest krócej.

aż z ciekawości jutro postaram się to mniej więcej policzyć :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2011-12-07, 22:04 przez aw69, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

to że pojemność ma znaczenie to niezaprzeczalny fakt. kwestia jak to ma się w tym przypadku w porównaniu do serii.

OT ile kosi dostał wakacji? :lol:
aw69

do seri ? ciezko powiedziec....ale raczej jest dłuższy niz seria.....choćby z tego wzglęgu że tam coolery sa bo bokach.
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

źle sie wyraziłem, chodziło mi o ICka 2w2
sportmile

Post autor: sportmile »

ja testowalem to w 2jz i w subaru . Wiesz jak jest zrobione w subaru zero orurowania a po zalozeniu fmic nic wzgledem wstawania sprezarki sie nie zmienilo
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
aw69

moze spręzarka jeszcze jakas niezbyt duża ?

[ Dodano: 2011-12-08, 21:00 ]
Obrazek
Obrazek

na gotowo
Obrazek
ODPOWIEDZ