Ogólnie o paliwach
Ogólnie o paliwach
Panowie, tankuje ktos 98 na Neste, albo Bliskiej? Czy to nie jest dokladnie to samo paliwo, co na Orlenie? Bo i tak wszyscy biora od jednego dostawcy...
Zawsze wlewam 98 na Orlenie, ale ciekaw jestem doswiadczen z Neste... wiem, ze ON jest spoko, nie wiem jak PB.
Zawsze wlewam 98 na Orlenie, ale ciekaw jestem doswiadczen z Neste... wiem, ze ON jest spoko, nie wiem jak PB.
V Power Racing jest z niemcowni przywożony.
I podobno każda stacja paliw dodaje swoje dodatki do paliwa.
Ja moge jedynie powiedzieć że paliwo ON i PB95 z stacji Auchan jest marnej jakości a niby też z orlenu.
Znajomy do tdi zalal on z Auchana i pierwszy raz miał jakieś falowania obrotów, gaśniećie klekota po zalaniu na BP takich objawów nie ma. Może akurat przypadek że falowanie wzieło się z paliwa z Auchanu a może nie.
W każdym razie ja kiedyś zatankowałem na Auchan pb95 i też nie wspominam tego paliwa dobrze.
I podobno każda stacja paliw dodaje swoje dodatki do paliwa.
Ja moge jedynie powiedzieć że paliwo ON i PB95 z stacji Auchan jest marnej jakości a niby też z orlenu.
Znajomy do tdi zalal on z Auchana i pierwszy raz miał jakieś falowania obrotów, gaśniećie klekota po zalaniu na BP takich objawów nie ma. Może akurat przypadek że falowanie wzieło się z paliwa z Auchanu a może nie.
W każdym razie ja kiedyś zatankowałem na Auchan pb95 i też nie wspominam tego paliwa dobrze.
mój klient Pan Wojciech Jaruzelski (poważnie) jest dyrektorem w Orlenie ds jakości paliw (mieszka w nadarzynie). chłop twierdzi że orlenowskie paliwa są w porządku w porównaniu do innych koncernów. opowiadał mi o wyborze ekspresów do kawy do całej sieci kiedyś tam... i rzeczywiście kawa na orlenie jest ok. więc może nie ściemnia z benzyną
btw ja tankuję na orlenie 98mkę i jest ok

btw ja tankuję na orlenie 98mkę i jest ok
jeden cenzura z tymi paliwami w Polsce, poza 100 oktanowym V power.... na temat ORLENU (pomimo że mam stacje pod ich franczyzą) nie chce dyskutować bo mi nerwów szkoda - kurwy i złodzieje, monopoliści na rynku polskim.
[ Dodano: 2011-11-28, 23:21 ]
[ Dodano: 2011-11-28, 23:21 ]
Jakim wyborze cenzura :) ? weszły te ekspresy których dystrybutor więcej kasy włożył dyrektorowi w kieszeń. Tak jak ze wszystkim tam jest :)opowiadał mi o wyborze ekspresów do kawy do całej sieci kiedyś tam... i rzeczywiście kawa na orlenie jest ok.