Interesuje mnie kto ile wycisnoł z S4/RS4 - dokładnie chodzi mi o V-max.
Kolejne pytanie - do jakiej prędkości może się rospędzić S4 i RS4 - oczywiście dłubane - czyli jaki jest v-max przy odcince na 6 biegu. A wiem że skrzynie są inne w S4 i RS4?
Mój na rolkach bujnął się do 286 km/h w jetroniku (sprawdzone na kompie) i odcinka na 6 biegu, wydłubany na + 330, dokładnie nie sprawdzałem jeszcze po zrobieniu wydechu. Na trasie nie wiem bo w Polsce ciężko to sprawdzić gdziekolwiek :)
Ciekawi mnie różniaca v-max S4 i RS4 - bo widziałem rózne filmy i S4 podobno się kończy na 300 kmh a RS4 na 320 kmh - ale nadal nie wiem, bo wiem że skrzynia RS4 ma krótsze przełożenia...
dokladnie....licznikowe bylo dawno za 280 :) Czy faktycznie jechalismy 300 nie wiem.....ale auto cały czas chciało jechać więcej....bałem sie juz jak cholera samochód zaczął sie robić mało stabilny miałem wrażenie że się gnie :) Dodam ze po takich próbach "vmax" pękła osłona przegubu z przodu :) wiec przeciążenia smaru w osłonach były juz dobre :)
Mi nie chodzi o to aby śmigać v-maxem, tylko ciekawi mnie ile poleci np 400 konne s4 i 400 konne RS4 i przy ilu kmh jest odcinka 6 biegu w tych autach.
dziś testowałem v-max przy ok.6900 obr pokazywało na Racelogic 292km/h , jak było licznikowe 280 Racelogic pokazywał 270km/h,nagrałem filmik wieczorem wrzuce na youtube.
Do ok 160km/h pokazuje róznice 3-4 km/h mniej niż licznik potem wzrasta do ok 10km/h.
Trasa raz pod góre potem w dół i do tego ruch samochodów