Fotele S4-kubełkowa alternatywa dla serii

Moderatorzy: buba, Mod-Team

PatLove
Fotele S4-kubełkowa alternatywa dla serii

Post autor: PatLove »

Moja S4ka nie jest niestety wyposażona w pakiet Recaro :-( więc chodzi mi po głowie zmiana foteli z przodu na jakieś dwa kubełki, tak jak ma SID. Niby w fabrycznych stołkach są poduszki i podgrzewanie,el. regulacja w wielu płaszczyznach, no i pasują kolorystycznie do reszty tapicerki ale nie są one jakieś "superświetne" jeśli chodzi o trzymanie i o wygodę również(to przynajmniej moja ocena).Szczerze mówiąc to lepszymi fotelami były te, które miałem w GTku MY98... a siedziała tam seria... Trzymały o niebo lepiej i nawet w długiej trasie siedzenie w nich w ogóle nie męczyło.
Zdaję sobie sprawę z tego że przy kubłach utrudnione będzie wsiadanie i wysiadanie ale bardziej niż na tym zależy mi na komforcie gdy się już w nie wsiądzie. Samochód oczywiście jest użytkowany na co dzień i fotele również mają do tego służyć, a nie na pojeżdżawki, sprinty itp.

Powstaje teraz pytanie na jakie fotele się zdecydować i którą firmę ogólnie polecacie? Nie mam na myśli Recaro czy Sparco bo te akurat są poza moim aktualnym budżetem, tym bardziej jeśli chodzi o 2 szt ale np. Bimarco(z tego co widziałem to u SIDa siedzi model expert), a czy jeszcze jakieś inne modele z Bimarco ale w ogóle innej firmy są godne polecenia przy użytkowaniu samochodu na co dzień?

P.S. Szukałem już fabrycznych foteli z pakietu Recaro ale niestety...
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

może lepiej upolowac ori fotele z S4 recaro na allegro, bedziesz mial regulacje.
Są też kubelki z regulacja, do bimarco bedziesz musial sie nauczyc wsiadac i wysiadac :-P
U siebie mam dwa modele teraz : expert wygodne wsiadanie i futura trudne wsiadanie.
Plus dla bimarco ze sa tanie, w sam raz na poczatek
Obrazek
PatLove

Upolowanie foteli recaro nie jest wcale taką prostą kwestią, poza tym taki zakup wiąże się z dość sporym wydatkiem w porównaniu do np. bimarco bo zazwyczaj sprzedawany jest cały komplet tapicerki razem z tylą kanapą i wszystkimi boczkami, co mi jest zbędne bo chce wymienić jedynie stołki z przodu, także wydaję mi się że dobre i wygodne kubełki byłyby dobrą alternatywą.

SID a jak z użytkowaniem takich kubłów na co dzień? Nie chodzi mi o wsiadanie i wysiadanie, tylko o wygodę samego siedzenia w nich i pozycję za kierownicą?Jak spisują się w dłuższych trasach?

A czy taka firma jak MIRCO( http://fotele-speed.pl ) jest Wam znana i czy ktoś może powiedzieć cokolwiek odnośnie foteli przez nich produkowanych?
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Kupiłem w promocji fotele Jacky sport mają przesuwanie i regulowane oparcie ,czarny kolor ,będę montował po niedzieli.Wyglądają na wygodne ,zobaczymy po montażu .Cena 680 zl
PatLove

bolo-s4 napisz jak wrażenia po montażu.
Ja zastanawiam się na Mirco S2 (albo ewentualnie) S3 bo z tego co wyczytałem na innych forach to praktycznie to samo, co Bimarco Expert ale zanim zakupie którykolwiek to muszę się najpierw do nich "przymierzyć".
Awatar użytkownika
SID

na wygode bedziesz napewno narzekal, ja miesiecznie robie okolo 20 tys km wiec
jestem przyzwyczajony do siedzenia i nie narzekalem na kubly,
prawda jest taka ze moje nie sa wygodne dla innych.

pm-motorsport Maciek do wroclawia w moim aucie zabiera ze soba poduszke :lol:
Obrazek
PatLove

Kwestia wygody na pewno jest kwestią indywidualną ale tak, jak pisałem za nim zdecyduję się na którykolwiek z kubełków najpierw muszę w nim usiąść chociażby tak "na sucho" bez montażu w samochodzie.

P.S. SID, ale Ty w trasę do poznania jeździsz już bez poduszki? ;-)
Awatar użytkownika
SID

ja nie wiem co to znaczy w mojej S4 poduszka :mrgreen:

ile masz wzrostu i wagi ?

może to Ci pomoże, Expert jest wygodny do wsiadania ae gorzej trzyma duł, w Future się gorzej wsiada ale za to świetnie trzyma całe ciało

Futura
→ konstrukcja monolityczna
o wysokiej wytrzymałości
→ wykonana z laminatu
poliestrowo-szklanego
→ mocowanie boczne
→ siedzenie przystosowane do
pasów 4 i 6 punktowych
→ homologacja FIA 8859/2000
nr: CS.212.08
→ idealny dla osób
o większych gabarytach
→ tapicerka: welur, skaj lub skóra
→ kolorystyka wg. wzorów
lub wg. projektu Klienta
→ część tylna odkryta -
czarny żelkot
Obrazek

Expert

→ konstrukcja monolityczna
o wysokiej wytrzymałości
→ wykonana z laminatu
poliestrowo-szklanego
→ mocowanie boczne
→ siedzenie przystosowane do
pasów 4 i 6 punktowych
→ homologacja FIA 8859/2000
nr: CS.057.02
→ tapicerka: welur, skaj lub skóra
→ kolorystyka wg. wzorów
lub wg. projektu Klienta
→ część tylna odkryta -
czarny żelkot
Obrazek

Są to tanie kubełki na rynku i można od nich zacząć, ja jak coś znajde to zmienie ich na Recaro,
mam też jedna szt Bimarco w domu wolną :-P
Obrazek
PatLove

SID pisze:ile masz wzrostu i wagi ?
Wzrostu mam 183, a wagę to różnie-od 74kg do 77kg, generalnie 80kg nigdy nie przekroczyłem.

SID jak rozwiązałeś montaż-na uniwersalnych mocowaniach czy np. adaptowałeś mocowania ze zwykłych manualnych foteli z b5?
aw69

Post autor: aw69 »

a ja ze tak zapytam.....po jaką cholere wam te kubły w S4 :) ?
Obrazek
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

PatLove pisze:Upolowanie foteli recaro nie jest wcale taką prostą kwestią,

Daj znać jak będziesz zainteresowany. to dam Ci namiar na typa który odkupił ode mnie cały samochód i będzie go wyprzedawał. Fotele miałem w idealnym stanie.
ajax
Post autor: ajax »

kurzy79 pisze:
PatLove pisze:Upolowanie foteli recaro nie jest wcale taką prostą kwestią,
Daj znać jak będziesz zainteresowany. to dam Ci namiar na typa który odkupił ode mnie cały samochód i będzie go wyprzedawał. Fotele miałem w idealnym stanie.
Ja jestem zainteresowany ;P
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

aw69 pisze:a ja ze tak zapytam.....po jaką cholere wam te kubły w S4 :) ?
Jeżeli będę wymieniał na kubełki, to tylko ze względu na wagę, bo seryjne fotele są dla mnie wygodne, a po zakrętach nie latam bokami - jednak z elektryką ważą sporo...
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

Części np. fotele, navi, itp sprzedaje kolega Robin.

oto mail do niego:

matysiak_r@op.pl
PatLove

aw69 pisze:a ja ze tak zapytam.....po jaką cholere wam te kubły w S4 :) ?
po pierwsze waga, a po drugie jak dla mnie fabryczne fotele z S4(nie mówię o Recaro) nie są zbyt wygodne
ODPOWIEDZ