Co myślicie o takim rozwiązaniu żeby z k03 zrobić hybrydy-wirnik od k04 i strona zimna o większej średnicy?
Czy ktoś może się wypowiedzieć jak będzie się to spisywać w praktyce i jakich orientacyjnie wyników się spodziewać?
aw69 pisze:koszt zrobienia takich hybryd nie adekwentny do oczekiwanych przyrostów mocy....moim zdaniem pomysł bardzo słaby i nie warty świeczki.
Zgadzda się ale kwestia jest taka,że mam trochę inne ceny i mam możliwość zrobienia takich hybryd za cenę normalnej regeneracji, a to zmienia trochę postać rzeczy...
moze komus wiecej nie trzeba (o ile jest takie pojęcie "za dużo") np. u mnie jest bo przy 380 KM mam 560 nM a to już jest za dużo i nijak z mocą nie można iść w górę bo niuton szaleje
Ostatnio zmieniony 2010-05-12, 16:09 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
aw69 pisze:no dobra....ale co z tego ile na takich hybrydach osiągniesz ? 330 - 350 KM :)
Jeżeli rzeczywiście to ma być tylko taki przyrost mocy to gra niewarte świeczki, to raptem tylko kilka KM więcej niż po porządnym programie i podstawowym wydech(na samym końcowym)
Spoko można 370 uzyskać ,pompa 255 i wtryski rs4 i co najważniejsze od 2800 już ładuje a ponad 400 problem-sprzęgło,myślę że warto.Mam takie turbo i pompę 255