Dzisiaj wyczyściłem wszystko do sucha i po odpaleniu jest świeży olej przy zasilaniu turbin - tak mi się wydaje ;)
Od strony ściany idzie wzdłuż pomiędzy turbinami taka aluminiowa rurka i to w jej okolicy jest wyciek.
Nie wiem, czy trzeba mocniej przykręcić czy jakieś oringi są, jak to wygląda?
sprezycuj jaśniej bo ja dalej niewiem o którą rurke ci chodzi....jeśli idzie przy ścianie grodzowej to jest rurka od płynu chłodniczego wiec tam wycieku oleju nie będziesz miał.
[ Dodano: 2011-09-13, 10:10 ]
ja obstawiam że leje ci się spod dekli jak z zarzynanej świni :)
aw69 pisze:ja obstawiam że leje ci się spod dekli jak z zarzynanej świni :)
Wszystkie uszczelki silnika wymienione.
Odstawiłem właśnie do Adama , sie okarze..
ja wymieniałem dwa razy i dalej cieknie, pewnie masz krzywe dekle i uszczelka nie jest dociśnięta. Mi się nie chce juz rozbierac ale pewnie kiedyś się zabiorę za to
Nie ma co rozwijac tematu . Do bloku macie przykrecany wyjscie zasilajace olej na sprezarki z ktorego lecial olej . Byla to raczej ludzka wina niz jakas bolaczka . Ogolnie to jedno z ladniejszych egzeplarzy jakie mialem przyjemnosc widziec . Stan oceniam na bardzo dobry a ten wyciek byl jedynym mankamentem auta. Co do dekli i uszczelek to faktycznie jest roznie , czasami potrafi leciec z nich nawet po pol roku od montazu , ale ja zawsze smaruje dol na silicon , gdyz uszczelnienie w przypadku kolektorow owijanych kocem jest szalenie istotne i malo osob ma swiadomosc ze koc + olej = murowany pozar ( patrz film z Jackiem w roli glownej ) . Nie stosujcie tylko siliconow made by audi bo to syf jest.