Chodzilo mi bardziej o granice przy uzytkowaniu auta na codzien ;) Chociaz takim gt35 moze tez by dalo rade rozsadnie jezdzic do pracy :)Nikolas pisze:Granica 1.8 turbo jest bardzo wysoka. Mam nadzieje ze Rafał w swoim Leonie pokaze ze mozliwosci 1.8 turbo sa na bardzo bliskim poziomie do 2,7tt, choc wiadomo ze pojemnosc to jest to. Jeszcze fajniej brzmi np. Audi A4 5.0 V10 ;) Ale 1.8T nawet po modach pali nie wiele w porownaniu do 2,7 czy 4.2, przy podobnej mocy.
Pojemnosc jest fajna jak chce sie fajnej elastycznosci no i nie ukrywajmy, z 1.8 500KM to troche taki bardziej wysilony silniczek niz np 2.7 :)
Jesli chodzi o spalanie to moje na starym ECU palilo w miescie ~12L przy spokojnej jezdzie. Tylko trzeba wziac pod uwage, ze mam 6km do pracy...Dobrze sie rozgrzeje a tu trzeba gasic, wiec mozna by zejsc troche nizej. Teraz nie patrzylem dokladnie ale chyba ciut wiecej mi to pali ale musze to sprawdzic.
Faktem jest tez, ze 1.8 mimo wieku i pojemnosci potrafi utrzec nie ktorym noska mimo, ze teoretycznie powinien byc wolniejszy ;)
P.S. Nik co z RS6+ ? zdarzymy cos poleciec zanim sprzedasz ? :)