Trudna sprawa.....

Moderatorzy: buba, Mod-Team

DOGI
Trudna sprawa.....

Post autor: DOGI »

Panowie taki problem jakiś miesiąc temu odebrałem auto od mechanika. Auto było składane i malowane po dzwonku. Wymieniane były także amortyzatory bo jeden uległ skrzywieniu przy mocowaniu. Przy odbiorze nie zwróciłem szczególnej uwagi i lecz po paru dniach zauważyłem że auto stoi dużo wyżej przodem niż stało i jest całe przechylone patrząc z boku do tyłu. Naciskając na przód wydaje się dość twarde ale stoi to jak wodolot. Dziś nie wytrzymałem i spojrzałem w katalogi Monroe bo tej firmy założyli mi amortyzatory na przód- a tu w katalogu po wpisaniu tego numeru z amortyzatora wyskoczyło co prawda A4 quattro ale wersja amortyzatora HD- co oznacza Heavy Duty :shock: :shock: :shock: Czyli wyższe niż normalne ND czyli normaln drive i te które powinny być SP-czyli sport. Tak więc w stosunku do serii mam teraz totalny Offroad z przodu!!!! Sprężyny wyglądają na moje - wiem że to głównie one są odpowiedzialne za wysokość pojazdu ale te amory wydają się mieć dłuższą stopke pod amortyzatorem.

Co teraz robić- czy jest jakaś szansa żeby starać się o to żeby założyli mi takie jak powinny być a nie ten szmelc?? :roll:
I live my life a quarter mile at a time.For those ten seconds or less I'm free nothing else matter
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Starac sie mozesz zalezy jak gosc do tego podejdzie no i jeszcze musisz mu to udowodnic ze to jego wina :-/
sportmile

Post autor: sportmile »

po pierwsze to juz przy od odbiorze powinienes zwrocic uwage ze jest cos nie tak. Audi s4 wychodzily w zaleznosci od vinu na roznych amorach / sprezynach. Mysle ze to jest latwe do udowodnienia i nie powinno byc problemu z dogadaniem ale tak jak pisze Maciek .... to zalezy od goscia.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
DOGI
Post autor: DOGI »

Z udowodnieniem raczej nie bedzie problemu bo mam rachunek za usługe i części. Jego winą jest to że założył nie te amory bo wystarczy spojrzeć na tabliczke gdzie pisze bodajrze 1BD - co oznacza sportowy zawias a nie offroad. A ze mnie jest piz... że odrazu się tej numeracji tego co mi zamontowali nbie przyjrzałem ślepo ufając że oddaję auto do fachowca. W piatek uderzam do niego i zobaczę jak sprawa się potoczy... :roll:
I live my life a quarter mile at a time.For those ten seconds or less I'm free nothing else matter
ODPOWIEDZ