Witam
Witam
Witam wszystkich. Jestem szczesliwym posiadaczem audi S2 coupe oraz audi coupe 2.8 v6 lecz w najblizszym czasie planuje zakup s4 2.7 biturbo i bardzo prosze o wasze porady na co szczegolnie zwracac uwage przy ogledzinach tego modelu. Z gory dziekuje za pomoc.

No wiec co jest najwiekszym problemem tych aut jak wiadomo silniki z turbo lubia sprawiac problemy, co w 2.7 bit siada najczesciej co sprawia najwieksze problemy jak z elektryka, awaryjnosc czujnikow i co moga probowac ukryc potencjalni sprzedawcy. Napewno niektorzy z was sledza z ciekawosci aukcje intenetowe i o niektorych sprzedawanych samochodach pewnie sporo wiecie, jesli mozecie wrzuccie jakis link z czyms godnym polecania. Dzieki

Co do samych aut to najlepiej szukać na forum od któregoś z użytkowników, choć nawet auto z forum trzeba obejrzeć. 
Jeżeli jesteś takim totalnym laikiem jak ja to najlepiej aby ktoś ogarnięty z Tobą pojechał obejrzeć auto bo jak się nie znasz to sam tam nic nie wydumasz

Jeżeli jesteś takim totalnym laikiem jak ja to najlepiej aby ktoś ogarnięty z Tobą pojechał obejrzeć auto bo jak się nie znasz to sam tam nic nie wydumasz
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...

To nie jest tak ze jestem totalnym laikiem ale specem tez nie jestem natomiast juz kilka lat mam s2 wiec silnik turbo nie jest mi obcy i z wszelkimi usterkami staralem sie radzic sobie sam badz z pomoca kolegow z forum s2, wiec co nieco o silnikach turbo wiem :) moze zformuluje inaczej pytanie, jak bardzo awaryjny jest uklad turbo w 2.7 bit czy sa duze problemy zeby usterki odnalesc i usunac, s2 nie jest mocno awaryjnym autem ale bywa ze czasem bardzo dlugo szuka sie przyczyny awarii.