Audi S4 by aw69 - Powered by R Performance
akurat te elementy mają najmniejsze znaczenie.....w 1,8 T dolot turbo - przepustnica ma średnice 50mm na koncu rozszerza sie na 70mm na przepustnice S4 - taka konfiguracja spokojnie wystarczyla na osiągnięcie 411 KM.....Najważniejsze tematy są aby nie było żadnych elementów restrykcyjnych od przepustnicy do komory spalania....Pozatym i tak bede musiał rury przy rozrządzie zrobić o średnicy 60mm. Wiec i tak będą juz większej średnicy.
I dziś kolejny dyfer poszedl sie je, szybka akcja serwisowa dyfer zmieniony i auto juz jeździ, tylko pytanie jak długo........ Zastanawiam się czy istnieje jakaś mocniejsza alternatywa tylnego dyfra do S4. Zarówno pierwszy i drugi uszkodził się tak samo, mianowicie ukręcił się w środku wałek napędowy.
Nie wiem czy to prawda i czy ma jakiekolwiek potwierdzenie techniczne ale obiło mi się o uszy że szpery ,,ratują" napędy nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale podobno mniej dostają napędy po dupie coś w tym stylu
Mimo że auto inne ale taki przykład - na forum EVO był gość co miał lekko ponad 500KM podajże wykres był na 512 KM i coś w okolicach 700 NM i też mielił dyfry, półośki itp w końcu zainwestował sporo siana w szpery ( bo to EVO to wszystko drogie ) i od tamtej pory jak ręką odjął, może coś w tym jest
Mimo że auto inne ale taki przykład - na forum EVO był gość co miał lekko ponad 500KM podajże wykres był na 512 KM i coś w okolicach 700 NM i też mielił dyfry, półośki itp w końcu zainwestował sporo siana w szpery ( bo to EVO to wszystko drogie ) i od tamtej pory jak ręką odjął, może coś w tym jest
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Jako ciekawostke powiem ze wczoraj testowałem swoje sliki 235/625 18 Pirelli D3......o dziwo czasy gorsze niż na moich BBS 19 235/35 (nie udało mi się zejść poniżej 4,03 do paki).....Sliki tak mocno sklejają że auto niema siły jechać :) musiałbym mieć chyba ze 150 - 200 KM więcej zeby miało to sens.....wyjście z progu wyglądało tak jakby miało się coś urwać....Po przepięciu biegu na 2 auto normalnie zmulało :) po spuszczeniu powietrza we wszystkich kołach na 1 bar to wogole była katastrofa :) Tak czy siak te moje oponki to lekki przerost formy nad treścią hehe :)
No tak to jest niestety, dobra oponą,to leci dyfer i półoski, mocny dyfer lub szpera + dobra guma, to leci skrzynia... Cieżko znaleźć złoty środek. Najlepiej zapodac wszystko mega mocne za gruba kasę, lub poprostu założyć zwykle opony mieć poślizg, a reszta będzie żyła. Szpera nie rozwiąże wszystkich problemów, ale napewno sporo pomoże przy upalaniu.
Adam ja bym poprosił o pełna nazwę tych slickow na PW i czy są w 19"ce, bo taka guma będzie niezbędna do V10.
Adam ja bym poprosił o pełna nazwę tych slickow na PW i czy są w 19"ce, bo taka guma będzie niezbędna do V10.