Grill gazowy, jaki polecacie, na co zwrocic uwage? w rozsadnej cenie
Sezon grillowy coraz bliżej, trzeba zacząć się za czymś konkretnym rozglądac.
Wybór grilla gazowego
Re: Wybór grilla gazowego
Wybierając grilla gazowego warto zwrócić uwagę na to żeby ruszt był wykonany z żeliwa, posiadał dwuścienną pokrywę czyli od wewnątrz miał dodatkową blachę oraz szafka pod grillem była przystosowana do butli 11 kg. Powierzchnia grilla, posiadanie kuchenki bocznej, stabilność konstrukcji to już kolejne cechy które determinują cenę. Odsyłam do strony Leroy Merlin, w sklepie możesz zamówić sobie grill gazowy, aczkolwiek polecam wybrać się również do ich sklepu stacjonarnego i zobaczyć sobie ich grille na miejscu.
Sam w sumie załuję, ze nie kupiłem sobie grilla gazowego dobre kilka lat temu a bujałem się z grillem węglowym, grill gazowy znacznie wygodniejszy, poza tym da się lepiej kontrolować temperaturę tak wiec mozna przygotować o wiele więcej róznych potraw. Mam u siebie ten podstawowy model:

Sam w sumie załuję, ze nie kupiłem sobie grilla gazowego dobre kilka lat temu a bujałem się z grillem węglowym, grill gazowy znacznie wygodniejszy, poza tym da się lepiej kontrolować temperaturę tak wiec mozna przygotować o wiele więcej róznych potraw. Mam u siebie ten podstawowy model: