Spadek doładowania

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Heseam
Kontakt:

Spadek doładowania

Post autor: Heseam »

Witam, od tygodnia borykam się z takim problemem, w górnym zakresie doładowanie spadło do ok 1.1b, przy 3500rpm mam zadane 1.5bara poczym spada do 1.1 i tak trzyma do odciny, stało się to zdnia na dzień, wcześniej trzymał do odciny 1.5bar, Narazie wymienione n75, nowe ori dv, na komputerze błędów brak. Dolot szczelny, w raz spadkiem doładowania pojawił się jeszcze jeden defekt a mianowicie co jakiś czas przypelnym bucie odcina jakby zapłon ? Tzn jedziemy mamy zadane doładowanie auto ciągnie i nagle jakby zapłon odcięło( lekkie buczenie i auto przestaje przyspieszać) wystarczy odpuścić gaz I ponownie wciśnac i idzie dalej normalnie ( z zaniżonym boostem)

Turbiny k04 rs4
Dawcio05

Post autor: Dawcio05 »

Heseam, co do odcięcia zapłonu , miałem identycznie , płytka egt , wymieniłem i auto lata jak wściekłe,
RobertZ1993

Post autor: RobertZ1993 »

Dawcio05 pisze:Heseam, co do odcięcia zapłonu , miałem identycznie , płytka egt , wymieniłem i auto lata jak wściekłe,
+1
Heseam
Kontakt:

Post autor: Heseam »

Myślisz ? Bo błędu brak a obie płytki wymienione pół roku temu na te od sida :/ możliwe ze egt odcina ale może z powodu złego afr temp spalin rośnie ?
Dawcio05

Post autor: Dawcio05 »

Heseam, piszę jak było u mnie ;) , błąd wyskakiwał raz na tydzień może , tak to nic się nie pojawiało i też nie wiedziałem co to z tym że u mnie płytki były ori
ODPOWIEDZ