Jako że mam wyciek z drugiej pompki wody oraz problemy z wbijaniem biegów. Chciałbym ogarnąć sobie:
-wszystkie węże wodne ( pozostałości po lpg. dużo sparciałych i zmęczonych życiem. Czy są jakieś zamienniki które polecacie?)
-podciśnienia a przy okazji wymiana na Oplowskie N75
- ogarnąć wiązke ( również pozostałości po lpg, po przejściu na cewki z tfsi pozostało pare zbędnych kostek i kabli, uszkodzony czujnik temperatury w kolektorze ssącym, urwany czujnik w zbiorniczku wyrównawczym. nowa izolacja, ogarnięcie tego ładnie i schludnie)
-odmę na nowo zrobić (ogarniałem temat zimą ale że teraz mam ściągniętą całą to zrobie na nowo lepiej)
-wymienić wysprzęglik, wymienić pompkę sprzęgła (problem z wrzucaniem biegów)
Ssak już ściągnięty, pompka wody wymontowana, wiązka odłączona (opisałem sobie wszystkie kostki), płyn chłodniczy usunięty.
teraz pytania
1. Znalazłem w innym temacie od podciśnień że najlepiej kupić sylikony 4 i 6m. Czy po ściągnięciu będzie widać różnice w średnicach? czyli na zasadzie, będziesz wiedział które gdzie są? czy ktos ma może schemat który mi pomoże to zamontować na nowo? jeśli tak to poprosze
2. Przyda mi się schemat budowy silnika gdyż chce zdemontować te metalowe kanały wodne i nie wiem czym one są uszczelnione (oring? uszczelka? jeśli tak to jakie). Także jak ktoś ma coś bardziej szczegółowego to poproszę
3. co znajduje się pod deklem na którym leży druga pompka wody? (nigdzie nie mogę dostać żadnej konkretnej odpowiedzi) a sam element wygląda słabo, więc bym go ściągnął oczyscił pomalował itp itd.
4. jak się nazywają kostki które występuja w audi oraz gdzie można kupić takie? Przy okazji poproszę o jakichś schemat wiązki gdyż mam uszkodzone dwie kostki i trzeba zamontować na nowo.
1'Czujnik temperatury w koletorze ssącym (ten co od dołu kolektora jest zamontowany) 2'Czujnik co pod zbiorniczkiem powinien być (po prostu go nie ma, został urwany)
Chciałbym dodać że przeglądałem dość szczegółowo forum.
Temat "Dane Szczegółowe" nie posiada tych danych które są mi potrzebne aczkolwiek kopalnia wiedzy (y)
Za wszelaką pomoc. Wielkie Dzięki