Zwieszenie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Dominik

Zwieszenie

Post autor: Dominik »

Witam, potrzebuje jakiejś mądrej porady, gdyż szukam zawieszenia do 3500zł. Wstępnie rozważam kupno Bilsteina B12. Ciekawą opcją jest też VOGTLAND 40-70 lub zawieszenie gwintowane AP- obawiam się że na gwincie będzie za twardo . Nigdy nie miałem, z nim styczności wiec jak ktoś miał powyższe zawieszenia to proszę,o komentarz.
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

mam AP i betonu nie ma, Vogtland nie wiem nie miałem.
Dominik

Dzięki za opinie ;) poczekam co jeszcze inni użytkownicy napiszą.Zadowolony jesteś z AP czy chciałbyś je zmienić ?
WojtasTaba

Post autor: WojtasTaba »

Jeśli pierwszą rzeczą o jakiej mówisz to to, żeby nie była za twardo to na pewno AP. Najbardziej komfortowy gwint chyba ze wszystkich w tym przedziale cenowym.
Awatar użytkownika
16vg60
Kontakt:

Post autor: 16vg60 »

Vogtland jest bardzo podobny charakterystyka do ap,też fajny gwincik ,ew.ST w tej $ ,tu na forum u Sida ale to już jego musisz pytać jaka charakterystyka bo nie jeździłem na tym
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
luk448

Post autor: luk448 »

Ja latam teraz na gwincie D2 i tez nie ma betonu. Ogolnie polecam choc swoj musze jeszcze ustawić precyzyjniej
camthallion

Post autor: camthallion »

Ja osobiście mogę polecić bilsteina b6 oraz b8 sport. Na prawdę przyjemny zawias!! Aczkolwiek ilu ludzi tyle opini ;) pozdrawiam!!
vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

camthallion, ale to są same amory, więc w zależności od sprężyny będzie się inaczej zachowywać. Ja mam b6 na apexie a z tyłu na seryjnej spreżynie i wg mnie jest spoczko. gwint AP jest bardzo podobny twardością. Zęby nie wypadają, wybiera olsztyńskie dziury i trzyma się ok.
Na lepsze drogi mogłby być twardszy, ale nie można mieć wszystkiego :P
Dominik

No, a więc dzięki chłopaki za opinie wstępnie rozmawiałem z Sidem poleca zawieszenie gwintowane ST X natknąłem się jeszcze w sieci na zawieszenie Bilsteina b14 co prawda w trochę większej kasie i zastanawiam się czy to nie będzie over-kill na stockowe auto :D
Ucando

Post autor: Ucando »

W takim samochodzie dobrze sprawdzi się zestaw sportowych amortyzatorów firmy Bilstein. Znajomy miał coś takiego, a obniżone sprężyny sportowe dały świetny efekt. Zestaw z Bilsteina zapewnia duży komfort podróżowania oraz świetnie zastępuje te oryginalne części.
ODPOWIEDZ