Nogaro Blau S4 B5 Limo

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Zawu48

Post autor: Zawu48 »

alevius pisze:Dawaj fotkę na gwincie:D
Felga jest równa z karoserią czy wolałeś nie ryzykować obcierania przy gwincie?

Jak będzie ładna pogoda to jakieś fotki postaram się zrobić i wstawić ale przed tym muszę jeszcze gwint ustawić gdyż po montażu tylko parę kilometrów zrobiłem. Opuszczę jak będzie tylko możliwe tak żeby koła nie ocierały o nadkola i żeby podwoziem nie szurać.

[ Dodano: 2019-11-24, 20:00 ]
imhotet pisze:jak wrażenia z tego AP ? też chce to kupić, miałeś jakies fajne źródło ?

Po przejechaniu kilku kilometrów jazda na APeku jak najbardziej na plus fajnie trzyma i wybiera nierówności nie jest za twardo i nie za miękko... jest tak jak chciałem :-> Wcześniej miałem założone sprężyny H&R plus seryjne amory i coś mi w tej konfiguracji brakowało. Kupowałem na Ebayu w De
S4 B5 limo Nogaro Blau 99"
S4 B8 avant Misano Rot 14"
Awatar użytkownika
sstss

Post autor: sstss »

Miło widzieć tak dopieszczoną sztukę :) Szkoda, że tak rzadko widywana w Zambrowie :) Musimy się kiedyś złapać :)
Awatar użytkownika
Zawu48

Wydajniejsza pompa wspomagania z a6 c6 zaczęła się odzywać... długo nie na wspomagała :(
Wpadła kolejna z nowymi przewodami, obejmami i zbiorniczkiem, a przy okazji zbiornik płynu chłodniczego z mocowaniami i śrubami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na montaż czekają dosychające nowe zaciski i jarzma na tył, przy okazji wymiany oleju na wiosnę wpadnie dodatkowa 19-sto rzędowa chłodniczka oleju oraz nowe piasty z łożyskami na przednia oś

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2020-06-19, 21:00 przez Zawu48, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
OLI

Post autor: OLI »

Miód pod maską 8-)
Awatar użytkownika
Zawu48

Sezon się zbliża, a tu jeszcze trochę pierdółek do zrobienia...Kolejne graty włożone :->
- nowe przednie piasty z łożyskami + odświeżyłem zwrotnice,
- komplet przednich wahaczy,
- nowe zaciski i jarzma na tył,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

opuszczenie Smerfusia na glebę, zbieżność i można rozpocząć sezon :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2020-03-13, 21:57 przez Zawu48, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
16vg60
Kontakt:

Post autor: 16vg60 »

Bdb.robota 👍👌
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Awatar użytkownika
Zawu48

Krok po kroku cały czas do przodu :-> w oczekiwaniu na kompletny wydech 8-) zająłem się trochę tylna osia... wymieniłem śruby mimośrodowe i przy okazji parę drążków, a to żeby nie było problemu na ustawieniu zbieżności. Przy okazji odświeżyłem różne elementy, które delikatnie pokryła ruda, a wyszło to tak:

Obrazek

Na ustawianiu zbieżności

Obrazek

A tak auto siadło po ustawieniu gwintu

Obrazek

Obrazek

Jakieś foto środka

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2020-05-27, 19:59 przez Zawu48, łącznie zmieniany 1 raz.
Tobi

Post autor: Tobi »

Sztos wyglada, jedyna rzecz to troszke wieksze koncówki wydechu, zeby wypełnić luke. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Zawu48

Tobi pisze:Sztos wyglada, jedyna rzecz to troszke wieksze koncówki wydechu, zeby wypełnić luke. :mrgreen:

Dzięki Tobi, końcówki będą większe :mrgreen: właśnie czekam na kompletny wydech 3 cale ze sportowymi katami, tłumikiem środkowym i końcowym(wszystko z papierami do TUVu żeby można było legalnie śmigać po Deutschland), a ten będę miał do sprzedania jak by ktoś szukał(DP chyba 3"+ środkowy przelot Toyosport + końcowy Eisenmann :)

W międzyczasie zmieniłem przednie dwa czujniki ABSu i w końcu paczka od Zinram doszła :mrgreen: może na dniach uda się założyć. Jestem ciekaw jak będzie teraz gadać :lol: czy brzmienie zmieni się na + :roll: :) Podpowiedzcie dojście do śrub łączących turbo z DP jest znośne czy trzeba coś kombinować żeby DP zmienić i czy polecacie owinąć DP bandażem termoizolacyjnym? Czy jest duża różnica z i bez? Z góry dziękuję za podpowiedzi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RoberToo

Post autor: RoberToo »

z radością się patrzy na podejście do tematu i jak ten samochód nabiera smaku . Super robota tak trzymaj :mrgreen:
Awatar użytkownika
Zawu48

RoberToo pisze:z radością się patrzy na podejście do tematu i jak ten samochód nabiera smaku . Super robota tak trzymaj :mrgreen:
Dziękuje RoberToo :!:

A podobno św Mikołaj dopiero pod koniec grudnia przychodzi... :shock: :roll:
Wylatują seryje Recaro..
Docelowo miały być Recaro Pole Position ale gdy zrobiłem przymiarkę do niego to niestety w plecach było mi za wąsko i nie czułem się w nim komfortowo więc zdecydowałem że wpadną CS-y które że tak powiem pasują jak gajer idealnie.. w przyszłym tygodniu założę to wrzucę jakieś fotki i przy okazji może i wydech uda się żałożyć :->
A wygldaja tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Marcin85

Post autor: Marcin85 »

Najlepszy wybór,sam takie mam w esce,pole position sa wąskie przewaznie dla szczuplych osób przy wsiadaniu wysiadaniu meczace jak ktos sporo uzywa,recaro cs sportster super trzymanie pleców tylka wygodne mega i wzór fajny w dodatku lekkie,jakbys chcial obszyc prawdziwa skóra to sie odezwij bo te chyba z eko skróy są z tego co widzę :) cieżki temat ze stelazem bo sa dosc wysokie i te dedykowane z recaro do b5 mi nie podeszly i zwracalem,najlepsza opcja z foteli recaro b5 dolny stelaz odkrecic i dopasowac pod warunkiem ze jest odkrecany bo dwa typy byly...A i jeszcze fajnie zrobić plecy z carbon to już trochę taki fetysz ale zacznie wygląda.
Marcin
imhotet

Post autor: imhotet »

ile waży taki fotel ?
Awatar użytkownika
Zawu48

Marcin85 pisze:Najlepszy wybór,sam takie mam w esce,pole position sa wąskie przewaznie dla szczuplych osób przy wsiadaniu wysiadaniu meczace jak ktos sporo uzywa,recaro cs sportster super trzymanie pleców tylka wygodne mega i wzór fajny w dodatku lekkie,jakbys chcial obszyc prawdziwa skóra to sie odezwij bo te chyba z eko skróy są z tego co widzę :) cieżki temat ze stelazem bo sa dosc wysokie i te dedykowane z recaro do b5 mi nie podeszly i zwracalem,najlepsza opcja z foteli recaro b5 dolny stelaz odkrecic i dopasowac pod warunkiem ze jest odkrecany bo dwa typy byly...A i jeszcze fajnie zrobić plecy z carbon to już trochę taki fetysz ale zacznie wygląda.
Szyny wezmę ze starych Recaro które miałem w aucie z tego co parzyłem powinno pasować :) Na skórę poczekam aż ta się zmęczy ale cenę na PW możesz podesłać. Carbonowe plecy tak fajne ale w B5 nie widzi mi się... tak jak jest oryginalnie w macie bardziej mi się podoba :) Powiedz jak rozwiązałeś problem świecącej kontrolki Air Bag po zmianie na CS? Wlutowałeś rezystory? Jak tak to jakiego użyłeś?

[ Dodano: 2020-07-18, 15:10 ]
imhotet pisze:ile waży taki fotel ?
Bez szyn 17,2kg
Duds

Post autor: Duds »

Zawu48 pisze:
Marcin85 pisze:Najlepszy wybór,sam takie mam w esce,pole position sa wąskie przewaznie dla szczuplych osób przy wsiadaniu wysiadaniu meczace jak ktos sporo uzywa,recaro cs sportster super trzymanie pleców tylka wygodne mega i wzór fajny w dodatku lekkie,jakbys chcial obszyc prawdziwa skóra to sie odezwij bo te chyba z eko skróy są z tego co widzę :) cieżki temat ze stelazem bo sa dosc wysokie i te dedykowane z recaro do b5 mi nie podeszly i zwracalem,najlepsza opcja z foteli recaro b5 dolny stelaz odkrecic i dopasowac pod warunkiem ze jest odkrecany bo dwa typy byly...A i jeszcze fajnie zrobić plecy z carbon to już trochę taki fetysz ale zacznie wygląda.
Szyny wezmę ze starych Recaro które miałem w aucie z tego co parzyłem powinno pasować :) Na skórę poczekam aż ta się zmęczy ale cenę na PW możesz podesłać. Carbonowe plecy tak fajne ale w B5 nie widzi mi się... tak jak jest oryginalnie w macie bardziej mi się podoba :) Powiedz jak rozwiązałeś problem świecącej kontrolki Air Bag po zmianie na CS? Wlutowałeś rezystory? Jak tak to jakiego użyłeś?

[ Dodano: 2020-07-18, 15:10 ]
imhotet pisze:ile waży taki fotel ?
Bez szyn 17,2kg
rezystor 2ohm
ODPOWIEDZ