Jakie opony do naszych furmanek
-
WojtasTaba
- pawelosinski83
- pawelosinski83
bo??....emay pisze:Mega nie polecam szczególnie do Qpawelosinski83 pisze:Conti 5 - czasem jest mniejsza niż u reszty i przez to mają miękkie ścianki
Ja polecę Dunlopy sporty RT2, trochę się ząbkują, ale mimo to dalej są ciche i świetnie kleją także na mokrym, do tego pancerne na dziurach
chodziło mi o to, że nawet jak wyząbkuje trochę to nie wyje jak poj....luk448 pisze:Ja tam wlasnie od lat jestem zwiazany z Conti.I nie narzekam.
Ja np wgl nie biore pod uwage tego czy opona jest cicha czy glosna?
Jakie to ma kurva znaczenie w aucie typu s,rs ktore nie ma seryjnego ukladu wydechowego.
Ale bardziej mnie nurtuje inna kwestia
pawelosinski83, kurva gdzie masz BBK?![]()
A takie też miałem... jakieś bridgestony... dźwięk jakby łożyska poszły we wszystkich kołach na raz...
BBK?? a co to?? do czego to?? nie znam...
A4 B6 Avant Quattro 3.0 TDI za miękkie i dodatkowo opona się na brzegach bruzdowała. Robiła się taka gdybyś pojechał na tor rozgrzał ją i mieszanka się przetopiła i ponownie zastygła. W wolnych autach może OK nie da się tak rozgrzać opony. Jednak tutaj ewidentnie nie dała rady i na 2 sezon już trzeba było zmieniać oponę bo te bruzdy zaczęły pękać.
- pawelosinski83
Tyyyy 3 lata ujeżdżałem w swojej S4 B6 BBK, na torze Kielce też kilka kółek robiła co roku i niczego takiego nie było... i jeszcze na przyszły rok starczy (5mm zostało)... ale 235/40/18...emay pisze:A4 B6 Avant Quattro 3.0 TDI za miękkie i dodatkowo opona się na brzegach bruzdowała. Robiła się taka gdybyś pojechał na tor rozgrzał ją i mieszanka się przetopiła i ponownie zastygła. W wolnych autach może OK nie da się tak rozgrzać opony. Jednak tutaj ewidentnie nie dała rady i na 2 sezon już trzeba było zmieniać oponę bo te bruzdy zaczęły pękać.
Jaki rozmiar w tej 3.0??
Teraz jak kminię to kolega kupił 225/40/18 do mazdy 3 MPS i była jak flak... auto na postoju można było ręką bujać na boki... sprzedał miesiąc po kupnie i kupił micheliny sporty i zadowolony
Moje były w indeksie 95
Jego tylko 92
-
WojtasTaba
Upalałem RT2 na mokrym - zgroza.pawelosinski83 pisze:Conti 5 - czasem jest mniejsza niż u reszty i przez to mają miękkie ścianki
Ja polecę Dunlopy sporty RT2, trochę się ząbkują, ale mimo to dalej są ciche i świetnie kleją także na mokrym, do tego pancerne na dziurach
Jak na UHP to ścianki w CSC5 są dość sztywne. Bardziej niż w innych topowych UHP jak np. Michelin Pilot Sport 4.
Jak CSC5 nie spełnia oczekiwań to należy już spoglądać na semi slicki, ale żaden z ogarniętych slicków nie będzie dobry na mokrym i suchym, i od razu po starcie. No może AVON ZZR, ale 1000 zł za sztukę.
Na temat opon lepiej rozmawia się z osobami, które szukają trakcji np. na racingforum.
Re: Jakie opony do naszych furmanek
jak się już trafiłem po wielu latach, ps2 i f1 supersport. ale na tył dałem 265. hamulce rs6
piesek kiwa głową na podszybiu
żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia :D
żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia :D