Jakie opony do naszych furmanek
-
Używałem Goodyear Vector 4Seasons, model G1. Na nim zrobiłem jakieś 15-20 tys i byłem bardzo zadowolony. Teraz kupiłem też ten model, w wersji G2. Dla mnie jest cichsza niż Yokohama Advan Sport czyli letniej opony, mam właśnie teraz G2 w rozmiarze 225x40x18, wcześniej miałem ten model G1, do NORMALNEJ jazdy, bez szaleństwa jedynie szybkie autostrady itp. to dla mnie super kompromis na obecne zimy. Na lato wiadomo, lepiej mieć 100% letniaka dobrego założonego. Opona cicha, jeździłem po śniegu i lodzie, podjazdy w górach z Quattro między Wisłą a Szczyrkiem robiłem bez problemu. Moim zdaniem warto przemyśleć taką opcję, zależnie od miejsca zamieszkania i oczekiwań 

-
Jaka jest obecnie względnie najlepsza opona zimowa na 18 calową felgę na rynku? 225/235?
Nie interesuje mnie spalanie, tempo zużywania się opony, czy też wytwarzany hałas. Pytanie dotyczy tylko i wyłącznie trakcji w warunkach zimowych.
Ktoś orientuje się w oznaczeniach Continentala? TS810 Sport, TS860 S itp. ?
Nie interesuje mnie spalanie, tempo zużywania się opony, czy też wytwarzany hałas. Pytanie dotyczy tylko i wyłącznie trakcji w warunkach zimowych.
Michałka PS4WojtasTaba pisze:Jaka jest obecnie względnie najlepsza opona zimowa na 18 calową felgę na rynku? 225/235?
-
-
polecil bym Nokiana WR-D4 w 16 calach ma ocene A na mokrym, wiadomo ze w 18 bedzie gorzej ,ale przejezdzilem na niej tylnonapedowka w Norwegi w zime kilka tysiecy kilometrow i smialo moge polecic bo naprawde konkretna opona,WojtasTaba pisze:Jaka jest obecnie względnie najlepsza opona zimowa na 18 calową felgę na rynku? 225/235?
Powiem tak, lepsze opony zimowe od Dębicy niż zakup opon używanych - taka jest prawda.
Wiele osób decyduje się na zakup opon używanych - a to przecież igranie z ryzykiem. Nie wiadomo jaki dana opona zrobiła przebieg, po czym jeździła - a ludzie kupują. Nowe, nawet budżetowe są i tak lepsze od opon używanych.
Moja propozycja to hankook winter i-cept evo2 w320: https://www.sklepopon.com/model-opony/h ... -evo2-w320
Wiele osób decyduje się na zakup opon używanych - a to przecież igranie z ryzykiem. Nie wiadomo jaki dana opona zrobiła przebieg, po czym jeździła - a ludzie kupują. Nowe, nawet budżetowe są i tak lepsze od opon używanych.
Moja propozycja to hankook winter i-cept evo2 w320: https://www.sklepopon.com/model-opony/h ... -evo2-w320
Ostatnio zmieniony 2019-08-27, 13:47 przez remik, łącznie zmieniany 1 raz.
Napewno debica nie ma szansz z michelinem czy goodyeqrem używanym w stanie nadającym się do dalszego użytku
aczkolwiek zimowki po 2 sezonach to juz smietnik w normalnie użytkowanym aucie . Tymbardziiej takie które dobrze trzymają
Kolejna sprawa te opony tanie zimowe maja tylko sens jak jezdzisz maksymalnie koło 100 na godzine
aczkolwiek zimowki po 2 sezonach to juz smietnik w normalnie użytkowanym aucie . Tymbardziiej takie które dobrze trzymają
Kolejna sprawa te opony tanie zimowe maja tylko sens jak jezdzisz maksymalnie koło 100 na godzine