S4 B5 - swap foteli na Recaro
-
S4 B5 - swap foteli na Recaro
Cześć!
Mam pytanko dotyczące wymiany foteli standardowych skórzanych na Recaro w S4 B5.
Czy instalacja jest taka sama, czy kostki się różnią, coś trzeba przerabiać/rzeźbić w instalacji?
Obecne fotele są podgrzewane i mają elektryczną regulację podparcia lędźwi.
Przeszperałem AutoDATA, ELSA, Sam naprawiam, neta i niestety nigdzie nie znalazłem schematów podłączenia foteli, ani zwykłych ani Recaro , żeby móc je porównać.
Gdyby ktoś takowe posiadał i mógłby je udostępnić, byłbym bardzo wdzięczny
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, Robert
Mam pytanko dotyczące wymiany foteli standardowych skórzanych na Recaro w S4 B5.
Czy instalacja jest taka sama, czy kostki się różnią, coś trzeba przerabiać/rzeźbić w instalacji?
Obecne fotele są podgrzewane i mają elektryczną regulację podparcia lędźwi.
Przeszperałem AutoDATA, ELSA, Sam naprawiam, neta i niestety nigdzie nie znalazłem schematów podłączenia foteli, ani zwykłych ani Recaro , żeby móc je porównać.
Gdyby ktoś takowe posiadał i mógłby je udostępnić, byłbym bardzo wdzięczny
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, Robert
może to mało przydatne info, ale kostki miedzy zwykłym fotelem a recaro w c5 jest takie samo. wkładałem tez kiedyś fotele z c5 do b5 i pasowało wszystko poza kostką poduch ale lekka modyfikacja i pasowało.
ogolnie powinno pasować. sugerują też szukać A4 b5 recaro a nie s4 bo to są te same auta a jednak dłubaczy w a4 było wiecej.
ogolnie powinno pasować. sugerują też szukać A4 b5 recaro a nie s4 bo to są te same auta a jednak dłubaczy w a4 było wiecej.
-
mophk, Przy przekłądce z C5 do B5, przerabiałeś mocowanie w podłodze, czy kombinowałeś coś z szynami fotela (np. przełożenie szyn z B5 do fotela z C5)?
Tak, tak, przeglądam równolegle ogłoszenia z A4/S4 B5 ;) Niestety A6/S6 C5 odpuściłem, bo przeróbka mocowania w podłodze do mnie nie przemawia. Chyba że jest jakiś inny sposób, którego nie znam? ;)
Tak, tak, przeglądam równolegle ogłoszenia z A4/S4 B5 ;) Niestety A6/S6 C5 odpuściłem, bo przeróbka mocowania w podłodze do mnie nie przemawia. Chyba że jest jakiś inny sposób, którego nie znam? ;)
Poza tym fotele recaro z c5 sa szersze nie ma co kombuinowac...
jesli u Ciebie jest elektr.sterowanie ledzwi to znaczy ze masz juz wiazke pod elektryke czerwona kostka ,wiec wyjmujesz swoje wkladasz recaro i wszystko lata,pozostale kostki tez sie zgadzaja,jak cos mam ladny komplet recaro w czarnej skorze.
jesli u Ciebie jest elektr.sterowanie ledzwi to znaczy ze masz juz wiazke pod elektryke czerwona kostka ,wiec wyjmujesz swoje wkladasz recaro i wszystko lata,pozostale kostki tez sie zgadzaja,jak cos mam ladny komplet recaro w czarnej skorze.
Marcin
Wrzucałem Recaro RS4 do swojej b5. Oryginalnie miałem grzane sporty a kierowcy był full elektryk. Jedynie zamontowałem inne kostki do airbagów bo nie pasowały a reszta p&p.
Przymierzałem kiedyś kanape tylną z C5 i dziwiłem się ludziom jak to można tam upchać i gdzie wtedy nogi trzymać skoro b5 i tak jest ciasne.
Przymierzałem kiedyś kanape tylną z C5 i dziwiłem się ludziom jak to można tam upchać i gdzie wtedy nogi trzymać skoro b5 i tak jest ciasne.
u mnie mocowanie wycieliśmy (ten grzebyk) i nawierciliśmy to co zostało. co do szyn to tylko kółka byly lekko zmniejszone i siedzi to do dziś. przeróbka to max pół godziny piłowania i wiercenia.RobertZ1993 pisze:mophk, Przy przekłądce z C5 do B5, przerabiałeś mocowanie w podłodze, czy kombinowałeś coś z szynami fotela (np. przełożenie szyn z B5 do fotela z C5)?
z prespektywy czasu raczej zabieg bez sensu skoro da sie zrobić jakiś "adapter" jak tu kolega pod Twoim postem napisał, ale wtedy nikt nie chciał miec z tym nic do czynienia.
-
Jarek-LT, ja trafiłem tylko na ten tutorial, dlatego wolałem zapytać ;)
PowerV6, trafna uwaga, jest kilka cm wyżej ;)
Marcin85, tak, dokładnie, mam czerwoną kostkę z doprowadzonym zasilaniem, czerwono-niebieski i brązowy przewód.
Tapicerkę masz z Sedan'a czy Avant'a? Mógłbyś podesłać fotki i cenę tych swoich foteli i kanapy ;)
PowerV6, trafna uwaga, jest kilka cm wyżej ;)
Marcin85, tak, dokładnie, mam czerwoną kostkę z doprowadzonym zasilaniem, czerwono-niebieski i brązowy przewód.
Tapicerkę masz z Sedan'a czy Avant'a? Mógłbyś podesłać fotki i cenę tych swoich foteli i kanapy ;)
-