Subaru Outback 2005r.

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Rusher

Subaru Outback 2005r.

Post autor: Rusher »

Witam,
mam zamiar kupić przestronne kombi z napędem 4x4. W tym tygodniu mam oglądać podobno zadbanego Subaraka Legacy Outback wersja 2,5 benzyna (bez LPG) skrzynia manual rok 2005r.
Miał ktoś styczność z tym właśnie modelem?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach takiego wozu?
RotS4
Kontakt:

Post autor: RotS4 »

może lepiej uderzyć na forum Subaru Outback... rozważałem kiedyś jako daily Subaryny w swiezszych puszkach, ze względu na AWD, a skończyło się głosem rozsądku aka smutny wóz, czyli Skodziną 4x4 TDI w DSG w kombi.
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

Skąd sprowadzone ? bo z usa rozbitki sa tak poskładane ze ciągle błędami lubi sypać szczególnie jak auto na litwie było składane a sporo takich . Silnik 2.5 fajny z gazem da się użytkować .
Zawieszenie dokładnie przejrzeć bo subaru lubi zabawe a konkretniej trafiaja się użytkownicy bez rozumu .

Co do przestronnosci to dopiero w kolejnym modelu można śmialo powiedzieć ze jest duzo miejsca
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

subaru jak subaru, prowdzi sie lepiej niz audi :-) silnik gaz lubi ale zawory juz mniej, nie ma regulacji są płytki, ciezko sie to robi bez wyciągania silnika ale sie da :-), swiece też slabo sie zmienia, przeważnie ciekna dekle (zreszta tak samo jak w audi:D), do tego 2.5 lubi wypalic uszczelke bo ma cienkie scianki ew gubic plyn chlodnicy blok/glowica, trzeba uwazac na piston slapa i to chyba tyle :-))

reszta jest niezniszczalna, zawieszenie jest tanie, napedy ciezko zabic, takze jak kupy sie trzyma to ogladaj silnik jak mocno cieknie
Rusher

Post autor: Rusher »

Już poprawiłem linki...

Dziękuje Panowie za cenne rady.
Oglądałem właśnie to Subaru Outback: https://www.otomoto.pl/oferta/subaru-ou ... f7bc58546a

Powiem tak szału nie ma... :) Podwozie niestety jest zardzewiałe - brak konserwacji przez właściciela, szyny i śruby od przedniego fotela kierowcy też są zardzewiałe podobno Subaru tak ma ;) Auto ogólnie dobrze przyśpiesza (jak na wolnossaka 2,5L) i nawet hamuje mimo że tarcze z przodu są "łapane" przez klocki tylko częściowo...

W następnym tygodniu pojadę oglądać Volvo XC 70 2,5t:
https://www.otomoto.pl/oferta/volvo-xc- ... 3831588a8f
Ostatnio zmieniony 2019-09-02, 12:22 przez Rusher, łącznie zmieniany 1 raz.
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Z takimi linkami to daleko nie zajedziesz.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
ODPOWIEDZ