Zbieżność S4 B5
Zbieżność S4 B5
Koledzy robiłem jakiś czas temu zbieżność i dostałem taki wydruk:
http://postimage.org/image/15efpdn2c/
Coś mi ściąga i nie wiem czy zrobili coś źle czy szukać gdzieś indziej. Mam podejrzenie że nie zrobili tego jak trzeba...

http://postimage.org/image/15efpdn2c/
Coś mi ściąga i nie wiem czy zrobili coś źle czy szukać gdzieś indziej. Mam podejrzenie że nie zrobili tego jak trzeba...
Co ty tam gadasz bubensik ? Ja mialem wsio ustawione na tip top praktycznie i nie ciagnelo  w normalnym serwisie ustawiane. 
Sek w tym ze w zawiasie tylnim regulujesz w dwoch miejscach albo i trzech nie pamietam juz : na pewno na drazku + zwrotnicy i nie wiem czy nie na wachaczu. Sruby sie tam zapiekaja tak ze nie idzie przekrecic czasami i demontaz = ciecie i wstawienie nowych elementow.

Sek w tym ze w zawiasie tylnim regulujesz w dwoch miejscach albo i trzech nie pamietam juz : na pewno na drazku + zwrotnicy i nie wiem czy nie na wachaczu. Sruby sie tam zapiekaja tak ze nie idzie przekrecic czasami i demontaz = ciecie i wstawienie nowych elementow.

zawieszenie seria, z tego co brat mi mówił (bo on mi zawoził do ASO Opla) to rzeczywiście coś nie mogli odkręcić... Wogóle to pojechałem na trzepaki żeby mi zawieszenie sprawdzili, to powiedzieli że jest wszystko ok. To pojechałem na zbieżność - tam mi powiedzieli że luz na wahaczach dolnych i trzeba zrobić i dopiero przyjechać. Wkurzyłem się i zamówiłem cały komplet Lemfordera na przód, w sobotę zmieniam i ustawiam na nowo zbierzność. Musze mieć szybko auto na tip top, bo w week majowy robie 3 tys km i nie chce niespodzianek. Zresztą i tak już jedna opona ściachana na boku...

dziś brat mi zaczął zmieniać całe zawieszenie z przodu, jutro pewnie dokończy i jak się uda ustawić jutro zbierzność to będzie wszystko jasne.marcinks4 pisze:Spr zamienić kola prawe na lewe i zobacz czy czasem nie ściąga w druga stronę
a jeśli masz kierunkowe to przód tył i napisz czy jest jakaś różnica.
- 
				MARCIN LEGIO
- Tytuł użytkownika: RS4 LEGIO
Ktoś się orientuje gdzie w WWA i okolicach ustawią dobrze zbieżność ? Też mi ciąga esę przy hamowaniu i w koleinach

www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.

- 
				MARCIN LEGIO
- Tytuł użytkownika: RS4 LEGIO

bo to różnie w życiu bywa
 bo to różnie w życiu bywa