Auto na tor A odliczenia podatkowe

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Wojt3q

Auto na tor A odliczenia podatkowe

Post autor: Wojt3q »

Panowie miał ktoś doświadczenia z przerejestrowaniem auta na dwumiejscowe plus czesciowa klatka I z tyłu wolna przestrzeń A wbicie do dowodu VAT-1 ?

Na codzień auta używałbym również do dojazdów więc uważam , że skoro państwo nas w hooja robi to trzeba wykorzystywać każdą okazję do odzyskania złotówek A koszty zmodyfikowania i utrzymania takiego auta małe nie są .

Ciekawi mnie czy jest taka możliwość . A koledzy diagności jak zwykle rozkładają ręce przy takich pytaniach.
Lopez

Post autor: Lopez »

Jak Ci się to uda to osobiście Ci pogratuluję, ja zmarnowałem dwa dni na wbicie vat-1 do zwykłego busa który go w dowodzie nie miał a i tak nic nie załatwiłem, temat bez znajomości raczej nie do przejścia.
Od nowego roku można odliczyć 75% kosztów wiec moim zdaniem nie tak źle.
Awatar użytkownika
Wojt3q

75 % kosztów ale nie Vat no i dodatkowo są limity. Wiec nadal robi mi to różnice.
Co do wbicia VAT 1 to dziwna sprawa jak masz wszystko ok z papierami od auta mi się schodzi krócej niż z przeglądem okresowym
Lopez

Post autor: Lopez »

Nie wiem, próbowałem to załatwić ponad 2 lata temu, odsyłali mnie z jednego miejsca do drugiego, kazali przynosić jakąś dokumentację, znikąd nie można było tego zdobyć, tragedia. Ale próbuj, może będziesz miał więcej szczęścia.
WojtasTaba

Post autor: WojtasTaba »

Obiło mi się o uszy, że ze względu na niebywale kulawe przepisy w tej sferze, nawet rajdówki najbardziej topowych polskich kierowców rajdowych zarejestrowane się nie do końca legalnie - z przepisami.
Awatar użytkownika
Wojt3q

Z tymi rajdówkami to i owszem ale najważniejsze aby spełniało przepisy wedle swojego przeznaczenia a nie ogólne drogowe . Liczy się książka samochodu sportowego .
Rozmawiałem z osobą która robi przebudowy samochodów na różne typy użytku i powiedziała że do ogarnięcia wystawia papier że przerobili na ciężarowy 2 fotele z przodu , plus dokumentacja foto . A klatkę fotele to już mam później grzebać jak będę miał auto przerejestrowane .
ODPOWIEDZ