S4 B5 srebrna strzała >>------->
-
viewtopic.php?t=2902 eh ;>
-
Ja bym szukał przyczyny tego, że wypadła, naprawił i nie odpinał. A jeśli mocno się boisz o nową zaślepkę to wymyśl jakiś patent, jakiś sznureczek, który w razie wystrzelenia zaślepki będzie trzymał zaślepkę tak, żeby znów jej nie zgubić ;palevius pisze:Chłopaki, wypadła mi zaślepka spryskiwacza lamp na zderzaku podczas jazdy.
Czy nie lepiej je odłączyć? Bo to pewnie będzie się powtarzać.
No chyba tak zrobię.
Najgorszy okres żeby coś zamówić z allegro. Aerodynamika nie ucierpi póki co;D
Możliwe że jakiś plastik się urwał. Ona mocno nie siedzi.
[ Dodano: 2019-01-09, 15:32 ]
Albo nie powinno się używać spryskiwaczy przy 160-170/h albo był słabo było pęknięte mocowanie.
Łatwo zamontować nowy? Ściągać zderzak?

póki co zamawiam zaślepkę i spryskiwacz.
Świeciła mi się kontrolka płynu do spryskiwaczy. Zalałem 4 litry i po 30 minutach znowu się zapaliła. Możliwe jest że problem leży już gdzieś w nieszczelności?
Najgorszy okres żeby coś zamówić z allegro. Aerodynamika nie ucierpi póki co;D
Możliwe że jakiś plastik się urwał. Ona mocno nie siedzi.
[ Dodano: 2019-01-09, 15:32 ]
Albo nie powinno się używać spryskiwaczy przy 160-170/h albo był słabo było pęknięte mocowanie.
Łatwo zamontować nowy? Ściągać zderzak?

póki co zamawiam zaślepkę i spryskiwacz.
Świeciła mi się kontrolka płynu do spryskiwaczy. Zalałem 4 litry i po 30 minutach znowu się zapaliła. Możliwe jest że problem leży już gdzieś w nieszczelności?
"Człowiek nie zrozumie, póki nie kupi ;D "
-
Dzięki. Muszę wymienić bo mam pękniętą.MTM power pisze:Lampa pasować będzie na pewno, są identyczne
[ Dodano: 2019-01-14, 16:41 ]
Dziś w ASO prześledzili magazyny i te zaślepki są już nie do dostania od producenta. Jedynie z rynku.
Jak się przyjrzeć to zaślepka z audi a6 c5 ma podobny kształt i mocowanie - nie znam rozstawu i wymiarów.
https://allegro.pl/oferta/zaslepka-spry ... 7060326296
Cena nie powala więc nawet na próbę zamówię bo dziś przyszedł spryskiwacz.
Prześledziłem też fora i nigdzie nie ma żadnych rozwiązań jak to zamienić. Ktoś z tym już walczył?
Dziś kupiłem dwie. 8 zł za sztukę to śmiech. Ori z ebay 20-60 dolców;p jak przyjdzie będę testował.JUZIU pisze:Z A6 C5 jest podobna ale sporo mniejsza, niby zakryje otwór od spryskiwacza ale tak na styk
[ Dodano: 2019-01-17, 20:02 ]
Przyszły zaślepki z A6 C5. Idzie je zamontować na spryskiwaczu. Jak już będę montował w zderzaku to i spryskiwacz i zaślepkę zabezpieczę przed ponowną katapultacją jakiś drucikiem czy sznurkiem;D

No i przymierzone "na sucho"

Tu porównanie z oryginałem. Tak jak mówił JUZIU jest lekko mniejsza. Lecz lepiej to niż zasuwać bez.

Dodatkowo lampa do wymiany bo jeżdżenie z pękniętą lampą to kwestia czasu jak zatrzyma policja.

Przyszły osłonki na kokpit. Ktoś podrzucił temat pomalowania tego na PIANO BLACK.
Zajmować się tym samemu czy zlecić warsztatowi? Co radzicie?
Do tego oddam te plastiki w boczkach - uchwyt do zamykania drzwi.

-