Uchwyt na telefon
Uchwyt na telefon
Gdzie zwykle trzymacie telefony w aucie podczas jazdy? W sensie, czy stosujecie jakieś uchwyty? I jeżeli tak, to czy są to uchwyty na szybę czy np na kratkę wentylacyjną?
- pawelosinski83
Na szybę z ładowaniem indukcyjnym, samsung ori, inne prędzej czy później mi odpadały i się trzęsły, tego jak przykleiłem z 2 lata temu tak do dziś się trzyma i podbija bateryjkę zawsze podczas jazdy (POLECAM!)
Mam też tak ustawiony rozmiar, że nie muszę wciskać przycisku żeby włożyć i wyjąć telefon, wskakuje w gąbki z bardzo lekkim oporem i jeszcze nigdy nie wypadł.
Planuję customowy montaż niżej
chcę wydrukować w3D kulkę z mocowaniem i umieścić gdzieś w okolicach kratki środkowej/zegarów...
Mam też tak ustawiony rozmiar, że nie muszę wciskać przycisku żeby włożyć i wyjąć telefon, wskakuje w gąbki z bardzo lekkim oporem i jeszcze nigdy nie wypadł.
Planuję customowy montaż niżej

Wprawdzie można to zamontować np w lusterku wstecznym. Ale widzieliście ile takie lusterka wsteczne z wbudowaną kamerką kosztują? Powem wam - bardzo dużo.
Uchwyt z przyssawką na szybę przednią wydaje się byc najlepszą opcją. Zwłaszcza, że takich uchwytów jest bardzo dużo, można je zakupić w różnych konfiguracjach - jest więc z czego wybierać. Rzuć okiem do iziGSM, mają tam dużo tego.
Uchwyt z przyssawką na szybę przednią wydaje się byc najlepszą opcją. Zwłaszcza, że takich uchwytów jest bardzo dużo, można je zakupić w różnych konfiguracjach - jest więc z czego wybierać. Rzuć okiem do iziGSM, mają tam dużo tego.
Ostatnio zmieniony 2018-12-22, 10:13 przez sebcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Przetestowałem kilka uchwytów i dla mnie najwygodniej jest trzymać telefon na desce wentylacyjnej. Miałem z dwa uchwyty na szybę jednak zdarzało się,ze niezbyt dokłądnie je nakleiłem oraz sie od szyby odklejaly i potem w trakcie jazdy musiałem łapać telefon. Poza tym ogranicza to pole widzenia
Na kratce jest o wiele wygodniej Telefon jest przyczepiony stabilniej i nie ma ryzyka, ze coś sie podczas jazdy samochodem odczepi. Poza tym nie zasłania mi to pola widzenia.
Na kratce jest o wiele wygodniej Telefon jest przyczepiony stabilniej i nie ma ryzyka, ze coś sie podczas jazdy samochodem odczepi. Poza tym nie zasłania mi to pola widzenia.