S4 B5 srebrna strzała >>------->

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bracus
Post autor: bracus »

bez przesady użytkowałem na co dzień taki samochód 440-490 KM w latach 2009 - 2013 i spokojnie służyła ale zaczynałem prawie 10 lat temu - te samochody są po prostu 10 lat starsze niż kiedy ja zaczynałem tą zabawę i inne są oczekiwania względem daily a dostępność tych 300KM+ 5 - 6 letnich samochodów w cenie 50 - 70 tysięcy ogromna
nie oszukujmy się to są 18-20 letnie samochody niejednokrotnie mocno podkręcone co wymusza pewne przeróbki mające się nijak do codziennego użytkowania
większość osób to raczej pasjonaci podłubać przejechać 30 - 40 kilometrów miesięcznie i pod koc :lol:
dziś porobiona S4 kosztuje 30 - 40 tysięcy za 50 tysi wolałbym kupić seryjną S2 w dobrym stanie :)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

wszystko sie zgadza, ale jezeli to ma byc jedyne auto do jazdy po trasie z a do b to lepiej zeby nie mialo duzo modów, tymbardizej jakichs wymyslonych, bo to zawsze generuje jakies zagrozenie. Dlatego twierdze ze te 320 koni do jazdy jako daily spokojnie wystarcza zeby jezdzic tym autem elastycznie od 70-do 250 na 6 biegu i wyprzedzac wiekszosc aut na autostradzie

Jakby to bylo 3 Auto to moze stac

do wawy juz nie mam audi zeby leciec ;-) ale to ze spotykacie sie raz na tydzien wieczorem tez swiadczy o tym ze to auto ma byc zabawka, a nie zwyklym wołem roboczym
Kierbi

Post autor: Kierbi »

Pamietam to s4. Bylo w gdansku do sprzedania, mialem po nia jechac ale kumpla urobilem i mi swoja sprzedal. A ta wzial atom1.
Nie cuduj z malowaniem foteli. Widzialem samorobne malowanki i te "firmowe". Lipaa. Moze jakies wiodace prym w tej dziedzinie firmy zrobia to dobrze ale pewnie trwalosc nizsza od fabrycznych. To mi powiedziala pani z lederzentrum kiedy pytalem o swoje.
Kup ladne czarne sporty albo recaro szmaty. Do tego wszystkie dekory lacznie z tym przy biegach daj do malowania na piano black.
Wstaw tunel 2din i rns-e.
Zamiast zwiekszac moc zrob porzadnie zawias zeby jechal jak te nowe i ciesz sie z taniej i przyjemnej jazdy.
alevius

Post autor: alevius »

Dzięki Chłopaki za zaciętą dyskusję;)
Samochodu nie zamierzam podkręcać, zostaje jak jest.
Tak jak pisze atom1 - do takiej jazdy mi wystarczy. Potem kupię jakiś daily a ten będzie na weekend dla przyjemności. Szkoda mi nabijać kilometry. A3 robiłem 20-30kkm rocznie.
Kierbi pisze:Pamietam to s4. Bylo w gdansku do sprzedania, mialem po nia jechac ale kumpla urobilem i mi swoja sprzedal. A ta wzial atom1.
Nie cuduj z malowaniem foteli. Widzialem samorobne malowanki i te "firmowe". Lipaa. Moze jakies wiodace prym w tej dziedzinie firmy zrobia to dobrze ale pewnie trwalosc nizsza od fabrycznych. To mi powiedziala pani z lederzentrum kiedy pytalem o swoje.
Kup ladne czarne sporty albo recaro szmaty. Do tego wszystkie dekory lacznie z tym przy biegach daj do malowania na piano black.
Wstaw tunel 2din i rns-e.
Zamiast zwiekszac moc zrob porzadnie zawias zeby jechal jak te nowe i ciesz sie z taniej i przyjemnej jazdy.
Każdy odradza mi malowanie więc nie będę wyważał głową drzwi i uzbieram na jakieś porządne kupne.
Rozważę z tym piano black. Prezentuje się świetnie.
Na zawias może uzbieram już w styczniu więc będą aktualizacje:)
"Człowiek nie zrozumie, póki nie kupi ;D "
rwtnt

Post autor: rwtnt »

Czasy się pozmieniały :) obecnie audi s3/golf r /rs3 mają po lekkich modach 400-500 koni i fajnie jako daily się sprawują. S4 jedzie fajnie do 100 (w sensie po programie), potem już stoi w miejscu. Pomijam hot hatche, które z rolki po małych modach są szybkie leon cupra itp. Obecnie wow factor jeżeli chodzi o s4 b5 lekko opadł :)
luk448

Post autor: luk448 »

atom1, ja jeżdżę na codzień 600 konnym autem więc przyjedź i zobacz.
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

rwtnt pisze:Czasy się pozmieniały :) obecnie audi s3/golf r /rs3 mają po lekkich modach 400-500 koni i fajnie jako daily się sprawują. S4 jedzie fajnie do 100 (w sensie po programie), potem już stoi w miejscu. Pomijam hot hatche, które z rolki po małych modach są szybkie leon cupra itp. Obecnie wow factor jeżeli chodzi o s4 b5 lekko opadł :)
Za duzo esek tylko po programie w tym gdańsku ;D
s4 b5 avant
rwtnt

W trójmieście szczególnie w sezonie wakacyjnym maj-wrzesień, jak na urlopy przyjeżdżają ludzie z całej polski, można spotkać ciekawe auta. Localesi też mają trochę przyjemnych aut, chociaż nie jest to stolica ;)
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

luk448, jak tylko bede sie wybieral do stolicy dam znac:-)
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

bracus pisze: dziś porobiona S4 kosztuje 30 - 40 tysięcy za 50 tysi wolałbym kupić seryjną S2 w dobrym stanie :)
chyba EURO :lol: :lol: :lol:
luk448

Post autor: luk448 »

atom1, spoko oby nie ten tydzien bo choruje :)
Ale fakt faktem moje s4 to czysty daily na codzien do wszystkiego
bracus

Rafal84 pisze:
bracus pisze: dziś porobiona S4 kosztuje 30 - 40 tysięcy za 50 tysi wolałbym kupić seryjną S2 w dobrym stanie :)
chyba EURO :lol: :lol: :lol:
nie przesadzaj nawet wczoraj sprawdzałem - nie w bardzo dobrym czy super
po prostu dobrym - zero wypadków zero korozji zwykła seria można za 50 kupić
rwtnt

Znajdź mi ładną za 50tys :) to kupie od razu

Nie ma żadnych tańszych niż 60 kilka + akcyza, inne opłaty i to jak widać raczej ulepy.

https://www.mobile.de/pl/samochod/audi- ... ful:petrol
bracus

Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

z opini klientów co szukali S2 lub maja to za 50 nie ma szans nic kupić dobrego, nigdy samemu nie szukałem ale widać że S2 tanim autem juz nie jest
Obrazek
ODPOWIEDZ