Centralny!

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ludipl

Centralny!

Post autor: ludipl »

Panowie, centralny mi się spieprzył. W kluczyku baterię zmieniłem i metodą prób i błędów doszedłem do tego, że jak przyłożę kluczyk przy bagażniku do pompki od centralnego to dopiero załapie i zamknie samochód z kluczyka. Bateria w kluczyku zmieniona i nie chce łapać z normalnej odległości. Ktoś wie dlaczego tak się dzieję?
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

A drugi kluczyk?
Awatar użytkownika
skalarx

Re: Centralny!

Post autor: skalarx »

ludipl pisze:Panowie, centralny mi się spieprzył. W kluczyku baterię zmieniłem i metodą prób i błędów doszedłem do tego, że jak przyłożę kluczyk przy bagażniku do pompki od centralnego to dopiero załapie i zamknie samochód z kluczyka. Bateria w kluczyku zmieniona i nie chce łapać z normalnej odległości. Ktoś wie dlaczego tak się dzieję?
po wyjęciu baterii pilot wypada z centralnego. Trzeba go zaprogramować drugim kluczykiem. Też zmieniałem ostatnio w dwóch pilotach.

Robiłem coś takiego:
cytat z innego forum:
"Jeden kluczyk w stacyjke przekrecic (mają Ci swiecic zegary, tzn zapłon włączony)
Wychodzisz, trzaskasz drzwiami :peace: wkładasz kluczyk w zamek (ten ktory chcesz zakodowac) zamykasz kluczykiem samochod
Naciskasz na pilocie przycis (chyba zamykania) - powinien mrugnac kierunkami o ile ma zakodowane miganie, po uplywie 1-2 sek przyciskasz ponownie przycisk (teraz ile razy nacisniesz tyle razy migna kierunki i na tej pozycji w centralce zakoduje sie scyzor- czyli jeden kluczyk na pozycji 1, a drugi musisz na pozycji 2 - 2x kliknac).
Po chwili otwierasz samochod (juz sie powinien otworzyc z pilota). "
ODPOWIEDZ