ABS S4B5 fl POMOCY!
ABS S4B5 fl POMOCY!
Witam
Jak w temacie
Jadąc autem co jakiś czas słychać wyraźnie "pstrykający przekaźnik abs/esp
Przy hamowaniu z małej prędkości w pewnym momencie włącza się abs i kopie pedał
Ogólnie przy wciskaniu pedału z tą samą siła jest takie wrażenie, że hamulce za każdym razem działają z inną mocą
Po podłączeniu kompa zero błedów
W blokach mierzonych widoczna prędkość obrotowa kół, do ok 20km/h powyżej tej prędkości sterownik "zrywa" połączenie z kompem
Cała pompa hamulcowa razem ze sterownikiem wymieniona na drugą o tych samych numerach i nadal jest to samo
Dodatkowy objaw jest taki, że nawet jak auto stoi i jest tylko włączony zapłon w czasie diagnozy kompem ABSu w pewnym momencie słychać pstryknięcie przekaźnika i zrywa się połączenie ze sterownikiem
Przy odłączonym sterowniku ABS heble chodzą jak trzeba, nie ma też tego nieszczęsnego pstrykania przekaźnika i moc hamowania jest stale taka sama, pedał jest twardy
Ktoś ma jakiś pomył o co chodzi???
HELP!
Jak w temacie
Jadąc autem co jakiś czas słychać wyraźnie "pstrykający przekaźnik abs/esp
Przy hamowaniu z małej prędkości w pewnym momencie włącza się abs i kopie pedał
Ogólnie przy wciskaniu pedału z tą samą siła jest takie wrażenie, że hamulce za każdym razem działają z inną mocą
Po podłączeniu kompa zero błedów
W blokach mierzonych widoczna prędkość obrotowa kół, do ok 20km/h powyżej tej prędkości sterownik "zrywa" połączenie z kompem
Cała pompa hamulcowa razem ze sterownikiem wymieniona na drugą o tych samych numerach i nadal jest to samo
Dodatkowy objaw jest taki, że nawet jak auto stoi i jest tylko włączony zapłon w czasie diagnozy kompem ABSu w pewnym momencie słychać pstryknięcie przekaźnika i zrywa się połączenie ze sterownikiem
Przy odłączonym sterowniku ABS heble chodzą jak trzeba, nie ma też tego nieszczęsnego pstrykania przekaźnika i moc hamowania jest stale taka sama, pedał jest twardy
Ktoś ma jakiś pomył o co chodzi???
HELP!
-
nie, nie wyrzuca ile bym nie jechał, brak błędów w ABSgumin58 pisze:jdf1, Nie wyrzuca Ci też błędu od abs powyżej 160km/h?
a masz jakiś pomysł, oprócz tych koronek? Dopiero w poniedziałek będę miał jak je sprawdzić.
Dziwne jest to, że do ok 20km/h w vagu normalnie pokazuje prędkość czterech kół, potem słychać to nieszczęsne pstryknięcie przekaźnika i zrywa połączenie ze sterownikiem :/
Jedno mnie jeszcze zastanawia, jak auto stoi to prędkość kół w vagu pokazuje 1km/h a nie 0km/h. To normalne??
Ja mam ten sam problem z pykaniem, dodatkowo powyżej 160km/h wyrzuca mi błąd abs od czujnika w lewym przednim kole, podczas przyśpieszania w zakręcie czasem potrafi mi mignąć trakcja oraz jak hamuje silnikiem to czasem czuć takie delikatne szarpnięcia.. Ja jestem prawie pewny że u mnie wina leży po stronie koronki bo wymieniłem czujnik i nic się nie zmieniło..